Nord-Odal

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Nord-Odal er et relativt lite kommunistregime, som grenser til Norges og Sveriges hovedstad Sør-Odal.

Tidlig i oppveksten lærer man om "Odøling og verdensborger", som egentlig ikke betyr noe annet enn odøling, siden man lærer lite om verden rundt. Dessverre lærer man også en lokal dialekt, som kan være vanskelig å forstå for andre enn stedets innbyggere - ofte ses stedets lokalpolitikere, med egne tolker, som oversetter dialekten for fremmede som måtte besøke stedet.

Øversatt tell odalsk [redigert av de lokale styresmaktene]: Tili i øppvæksten så lærer enn om "Odøling og verdsborger", som egentlig itte betyr så mye anna, enn "Odøling" - siden en itte lærer så mye om værdla rundt. Det finnes itte noe bedre språk enn odøling, å vi ær utruli stølte ta å lære detta videre tell våre barn å tippøldebarn. Våre meget dyktige politikere, høster heder å ære uttafør områdets grenser, for sin innsats i verdspolitikken. Verdsborger, betyr å setta Nord-Odal på kartet! Det er itte f.eks. slekk at en trenger å kunne noe anna enn odøling!

Kultur[rediger]

De kulturelle høydepunkene for nord-odølingene er Storsjøfestivalen og gjeddefestivalen.

Nord-Odal er verdens fineste sted.

Fremkomstmidler[rediger]

Den store grunnen til at mye av Nord-Odals befolkning er tilbaketrukkent, er pågrunn av dårlige fremkomstmuligheter. Ser du en buss utenom skoletider er det fram med kameraet og en telefonsamtale til tv2. Volvo240 er et must, og bygdas store kjærlighet. Den skal rånes med hit og dit uten et spesielt mål, både av og på veien.

Standard framkomstmiddel i Nord Odal.

Lokalpolitiske triumfer[rediger]

Mange års iherdig arbeid, førte til at det ble opprettet en buss til Eidsvoll, med forbindelse til Oslo. Dette ble feiret med kakespising, og en 8 meter høy statue av byens ordfører. Som for øvrig ble gjenvalgt for 15. gang sist valg. En av byens innbyggere kommenterte i et intervju: "Oi, den var jaggu høg!"

Funfacts[rediger]

  • Nord-Odals nasjonalsport er hestetipping(som ikke lenger foregår på Spilltauet kafe, pga. den er konk.), samt julekortskriving
  • Nasjonaldansen kan best betegnes som en lett kryddret blanding av ketchup dansen og macarena.
  • Hund er vanlig, og da spesielt elghund. Denne rasen har med årenes løp fått en enorm status, og det har blitt reist statue av en massiv elghund både i Austvatn, og i Bunes.
  • Dersom du ønsker å besøke en av de lokale resturantene, kan du forvente deg mang en eksotisk smaksopplevelse. Her får du naturlige råvarer, som potetstappe, pannerusk, twist og røsti.
  • Det er enda tilgode å få til en ordentlig forretningsvirksomhet i kommunen, om en ser bort i fra Rescon Mapei.
  • Glåmdalen er uten tvil innbyggerenes største underholdningsmedie.