Notepad

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!


Notepad er også kalt notisblokk. MacGyver skrev på sølvtaipen som ofte blir kalt for forløperen til notisblokken. Chuck Norris trenger ikke bruke hverken kulepenn eller notisblokk, han husker, imotsetning til Macgyver.


Bakgrunnsinformasjonen'[rediger]

Arkeologer og studentsamskipnaden i Tromsø har klart å finne ut at tidligere utgaver av Windows hadde en notisblokk, også kalt notepad, inkludert fra rundt 1988. Problemet var imidlertid at det sto på Engelsk og ikke Norsk, og nordmenn fikk ikke tilgang til dette programmet før rundt 1995 da Windows også kom på Norsk.

Frem til da prøvde man både en "Macgayver" og en "Chuck Norris", men glemte helt at uten hockeysveis eller hukommelse blir ikke virkningen helt den samme.

Det var derfor hockeysveisen ble så populær rundt 80 tallet, og markedet for den berømte Macgayvertaipen, også kalt "gaffateip" eller "sølvtaip" fikk sitt oppsving for alvor, og alle tilogmed Nordmenn så nytten av å ha en rull med denne taipen i baklommen. Det var nå baklommer også fikk sitt gjennombrudd, rundt 1987, midt i sesong 2 av Macgyver.

Tiltross for iherdige salgstriks ifra Notar, Libris og Ikea ble ikke notisblokken den store salgshiten. Ganske enkelt fordi Windows hadde sin versjon kalt notepad som ikke bare høres bedre ut, men også ser bedre ut. Tilogmed bærbare PC'er selges under navnet Notepad, så en ringperm blir ikke helt det samme når man må trå til med kulepenn uten ladekabel, og faktisk må skrive selv.

Notepad i samfunnet idag[rediger]

Man finner bruken av Notepad, notisblokken, i mange deler i samfunnet idag, og iforhold til da Colombus trodde han oppdaget Amerika og noterte dette bak øret, så er det ingen grunn til å tro at bruken vil gå ned, selv ikke med Windows Vista.

Det man imidlertid ser en klar tendens av er likhetene mellom Notepad og MSN slik at i en nær oppdatering fra Microsoft vil Notepad og MSN bli intigrert i ett felles program og Notepad vil ikke bare være en plass man skriver notater, men også har muligheten til å chatte med uvenner og aminerte ikoner.

Dette vil bety døden for den papirbaserte utgaven fordi den mangler online muligheter samt at enkelte psykolger mener at den er en asosial måte å kommunisere med andre mennesker med.


Andre bruksmuligheter[rediger]

Vi ser de helt primitive utgavene henger på kjøpesentre og tilogmed lokalbutikken hvor folk bruker ett skalkeskjul, hvor dem leter etter pusen og selger barnevogner med telefon nummeret sitt på avrivningslapper. Det er all grunn til å tro at annonsebørsen på internett fikk sitt utspring i disse annonselappene.

Når psykologer mener at notisblokken er asosial så går man heller ikke utenom det faktum at datetjenester som annonser ikke er sosialt akseptert, på samme måte som ett diskusjonsfora eller MSN.

- Det er ikke sosialt akseptert å legge en politisk diskusjon på en oppslagstavle på nærbutikken som det er på vgnett f.eks, selv om man kan skrive alt på forhånd i notisblokken, eller sølvtaipen for så etterpå kopiere det så er det altså ett tabu å ikke kunne sjekke damer eller diskutere noe på oppslagstavlene.

Problemet er også at kulepenner og andre former for manuelle skriveredskaper er så og si forsvunnet etter at tastaturet kom, så det å dele sin ytring eller å finne sin drømmepartner er for tiden begrenset til internett og ikke nærbutikken. Det er altså lettere å finne seg dame i Australia enn i lokalmiljøet.

Chuck Norris har begynt med det, det var meg som lærte han opp, nemlig å chatte i notisblokken!