Ola Nordmann

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Ola Nordmann - en sidrumpa, overvektig fyr som ikler seg en varm ullgenser og votter og lue med det norske flagget på.

Ola Nordmann er en stor viking med hjelm med horn på, og fant opp Norge i sin tid.

Til daglig er Ola Nordmann en naturglad nasjonalist, som ble unnfanget under en påsketur på Voss, og på uforklarlig vis født med ski på begge bena.

I sin voksne alder, ble velferd en viktig del av livet hans. Han har nå begynt å kjøpe leiligheter i Syden, og forventer stadig at sydeuropeiske folk skal forstå hans språk og oppførsel. Det til tross for at han forventer at innvandrere i Norge skal integrere seg 100% og legge igjen troen sin hjemme. Lusekofte og melkesjokolade er en del av hans hverdag. Veldig glad i å skryte til naboen sin, og får ofte sin kone, Kari Normann, til å ta seg av alt som har med husarbeid å gjøre.

Ola er ikke en fornøyd mann. Hadde han fått styrt landet, ville alt blitt så mye bedre. Blant annet ville den utrolig høye bensinprisen sunket kraftig. Som 45-åring har han noen kilo til overs, som har lagt seg fint rundt magen. Turer til Thailand skjer to ganger i året. En gang til jul, og en gang gang i februar, fordi savnet etter 16-åringen Tuan blir for stort. (Om Tuan er en jente eller en gutt er det opp til fantasien å bestemme.) Før var jul stas og stort styr, men de siste årene har han brydd seg mindre og mindre om stemning, og mer og mer om seg selv.

For øvrig må vi nevne at Ola Nordmann snart blir utkonkurrert av sine fettere, Ali Nordmann, Ahmed Nordmann og Abid Nordmann.


Politikk[rediger]

Ola stemmer AP, men han kjenner at det kiler mer og mer i FrP-delen av ham, siden han er drittlei av skatter, avgifter og pakistanere. Janteloven står sterkt hos ham, og Ola er en kronisk tilhenger.

Alkohol[rediger]

Fest og alkohol er noe som har preget livet hans fra fylte åtte år. Da ble han skjenket av bestefar, og etter det har han alltid tydd til en tår med hjemmebrent. Spesielt før fremføringer på skolen, viktige fotballkamper og jentebesøk. I litt senere alder (ca 13-14), ble hjemmebrentflaska fast inventar på helgefestene ute på bygda.

På 18-årsdagen måtte han bestå manndomsprøven for å fortsatt få lov til å bo i landet, som alle andre 18-åringer. Den går ut på å utfordre en isbjørn til holmgang (dødsduell). Det for å vise om man er en verdig innbygger av dette norrøne vikingland.


Skrytepaven Ola[rediger]

En annen vittig ting som ikke må bli unevnt, er Olas utrolige trang til å fortelle skrytehistorier, som regel fiskehistorier. Det kan starte med en helt vanlig fisketur grytidlig en morgen, hvor han får en 500 gram stor gjedde. Allerede etter første guttekveld med pils og historier, har gjedda vokst seg opp til 1kg. Greit nok, tenker gutta, dette høres jo sannsynlig ut. Men, etterhvert som denne trenden fortsetter, kan man jo selv tenke seg hvor stor gjedda kan bli. Ett år senere er gjedda garantert tre meter lang og 50 kilo tung. Ikke bare fordi Ola vil skryte så forferdelig mye, men også litt fordi tida går - man glemmer litt hvor liten den var, og man vil (uten at man vet det selv) imponere seg selv.