Olje

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk


« Hvorforur harur ikkjur viur nokour av dettur. Viur blirur fattigur!»

- [Fortvilet Islender] om Olje

tysk heter olje øl. Dette ølet stammer fra kua, som vi av den grunn takker hver dag når vi ber aftenbønn. Oljen, altså ølet, kan brukes som drivstoff, selv om mange miljøvernere i det siste forsåelig nok har begynt å protestere på dette alkoholmisbruket. Miljøvernerne hevder at vi må holde oss til bærekraftig utvikling, i dette ligger at de som ikke er i stand til å gå selv må gå til anskaffelse av bæreslaver.

Olje brukes idag som nevnt som drivstoff for blant annet biler og busser. En buss som nettopp har fått fylt opp oljetanken sin går gjerne som et olja lyn. Oljen er så viktig for kjøretøy fordi det er oljen som får hjulene til å gå rundt. Vi har vel alle hørt om hvordan man må smøre hjulene med olje for at de skal gå knirkefritt. En av de viktigste oljetypene som dagens biler trenger er blinklys olje. Det er fordi oljen smører maskineriet at oljen idag har en så viktig rolle i internasjonal politikk.

subscribe to ocelot gruppa and gamersoldier04[rediger]

olje smaker godt. det err sdandt Viktigheten av oljen i internasjonal politikk understrekes av fremveksten av profesjonell oljepolitikk. Det er en vanlig misforståelse at USA angriper alle land som har øl-melkende kuer. Norge er imidlertid et bevis på at dette ikke er tilfelle. Norge, med oljebyen Stavanger i spissen, fikk egentlig oljen sin fra Irak og Stavanger samarbeidet med Saddam Hussein for å få nok til oljen over til Norge. Forhåpentligvis angriper ikke USA Norge for å få vår olje. Om vi lever lenge nok, kan det også likevel hende vi får flere beviser som gjør at USA må frigjøre Norge på samme måte som Irak. oljen er kald og man blir full av å drikke den.