Opera

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Presisering

Opera kan være en kunstform men også betegnelse på et byggverk hvor denne kunstformen utøves. Dessuten er Opera også benevnelsen på et utmerket, norsk nettleser som kan anbefales. (tekstreklame)

Her behandles den såkalte kunstformen.

Operasanger.jpg

Opprinnelse

Teater heter det når en forfatter lyver sammen en utrolig historie og lar personer leke at de opplever denne historien.

Når klassiske sangere fremfører arier (sanger) på et språk som hverken sangeren eller tilhøreren forstår, da er det stor kunst. De dyktigste sangerne klarer til og med å fremføre sanger på norsk uten at tilhørerne oppfatter et fnugg av innholdet.

For noen hundre år siden var det noen som skrev et teaterstykke som var så innholdsløst og fjollet at skuespillerne nektet å fremføre det. Sangere ble da innleid med stor sukess for ingen oppfattet teksten og det ble tilhørerne så glade for at de klappet lenge da elendigheten var over.

Utbredelse

Denne formen for syngespill har dessverre spredt seg over store deler av verden. Grunnen er naturligvis alle de dårlige tekstforfatterne som på denne måten unngår at sine elendige tekster blir oppfattet av folket.

Sanger

Sangene i opera kalles ikke sanger men arier. Det høres litt flottere ut. Derfor heter mange mannlige sangere Ari og damesamgerne Arianne Operasangerne har alle store lunger. Hun med de største puppene lungene kalles primadonna (førstedame) og skal ha nykker i håret.

Avslutning

Alle som går på operaforestilling vet at den ikke er slutt før damen med de største puppene lungene har sunget og dødd på seg. Det regnes for uhøflig å klappe før siste sangen er ferdig. Først da kan man trekke et lettelsens sukk og la dette komme til uttrykk gjennom frenetisk klapping i takknemmelighet for at det hele er over.

Hvorfor

Hvorfor gå på operaforestilling? Jo, det er noe man gjør for å bli sett av alle de andre som også går på opera. Dette for å vise at man er like kultivert som alle de andre som går i operaen for å bli sett.

Så sånn da så!