Oppland

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk

Oppland Fylkeskommune[rediger]

Oppland er en betegnelse på en person som er født på feil side av mjøsa, eller "feil sie ta mjøsa"' Feil side ' som de selv ville sagt det med sine grove og fete dialekter. Oppland er ikke så forferdelig ulikt Finnmark da det er mye folk som bor her, men ingen å se når det er dagslys.

Om natta derimot er det mye aktivitet av såkalte totninger og annen innavl på lokale hjemme fester. Men å kjøre igjennom Oppland kan være farlig. disse folka er rasende bønder, rånere og ekstremister. Helt sikkert fordi det var en ulv på melkekartongen eller kanskje sjalusien mot Hedmarkinger.


Vaselina Bilopphøggers og [Onkel P] er helter i Oppland da disse er de mest velkjente politikerne de har. Gjøvik og Lillehammer ville ikke vært som i dag om disse ikke kom til enighet med Tyskerne under 2. verdenskrig i 1942. Dette forklarer hvorfor de kaller flere av kommunene deres "Toten" som på tysk betyr døden. Det er fortsatt mye resterende arbeid for å kunne styre det stille Oppland igjen.


Turisme er velkjent i Oppland, mange turister kommer fra den andre siden for å vise hvordan man skal stå på ski, da de ikke klarer å gjøre dette selv. De har forsøkt seg på mye igjennom tidene men ikke fått dette helt til å gli.


Det produseres store mengder "Kønn og potet" i Oppland, det er kanskje derfor Hoff Potetindustri ligger helt trykt inntil Skibladner'n på venstre side på vei til Gjøvik. Så glad i potet er disse menneskene fra Oppland.


Område: 19 203 km²
Befolkning: 15,233  (2002)
Offisielle språk: Tysk, Nynorsk, Dialekt og Norsk
Nasjonalsang: Ferje over mjøsa - Vazelina Bilopphøggers


Oppland