Papir

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk


Giovanni Boccaccios mesterverk Decameronen er skrevet av en som levde under svartedauden, og rammefortellingen handler om en gruppe mennesker som flykter fra pesten. Torill Thorstad Hauger har skrevet boka Det kom et skip til Bjørgvin i 1349 (utgitt 1980). Romanen bygger på sagnet om Jostedalsrypa og skildrer unge menneskers møte med pesten. Alfred Hauges Utstein kloster-trilogi er fra denne perioden og kulminerer med at «broder Mortem» avlegger klosteret en visitt. Papir om papp


Giovanni Boccaccios mesterverk Decameronen er skrevet av en som levde under svartedauden, og rammefortellingen handler om en gruppe mennesker som flykter fra pesten. Torill Thorstad Hauger har skrevet boka Det kom et skip til Bjørgvin i 1349 (utgitt 1980). Romanen bygger på sagnet om Jostedalsrypa og skildrer unge menneskers møte med pesten. Alfred Hauges Utstein kloster-trilogi er fra denne perioden og kulminerer med at «broder Mortem» avlegger klosteret en visitt. Papp om papir


Papir (fra gresk «papyrasamosikiolo-ompi-sirilampikereus») er et materiale som brukes til å tegne på. MacGyver bruker for øvrig papir til å sprenge fjell med.

Papir er svært allsidig, og man kan ikke bare tegne på det; man kan også tørke seg i rumpa med det. Det anbefales dog på det sterkeste å ikke kombinere disse to aktivitetene. Papir kan også spises.

Papir er hvitt, grått og gjennomsiktig. Den forekommer i forskjellige størrelser, alt fra; 1mm til jordens omkrets. Selve original Papiret, er blitt oppdaget av Tretritiarius. Johannes Mecklemboug auf Dreinsein (f, 372 e.Kr. d, 425 e.Kr.), brukte papir til å kutte opp forskjellige frukter med. Denne metoden er svært effektiv, men er dessverre glemt og ingen husker metoden den dag i dag.


eo:Papero