Parkour

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Parkour er kunsten å melke sau. I denne ukjente ngbuubaneiske kunstformen skal du bevege deg så fort og effektivt som mulig fra sau A til sau B, det hjelper også meget å legge inn en liten piruett her og der.

Det hele må utføres men en lusekofte på hodet og med minst 5 garnnøster i hendene. De virkelig erfarne utøverne legger gjerne til en liten kubjelle på nesa. Det hele begynte i et fjernt sør-afro/somalisk land hvor en heller sinnsyk utenriksminister som var litt på kjøret skulle finne opp en lek for å få bedre kontakt med de andre han møtte i jobben sin. Vinneren belønnes med to hele bokser vikingmelk og et trofè lagd av hemp.

Nå finnes det mange videoer og nettsider for Parkour-interesserte, bare du søker på youtube kommer det opp en hel haug av spinville mennesker som melker så det synger. Ellers har vi flotte forumer som Parkour.net og Parkour.no

Betydningen[rediger]

Sporten Parkour heter det samme på fransk, men kan bli oversatt som "l'art du déplacement" som betyr "kunsten å ikke stå stille". Det ble opprettet av franskmannen David Bjelle og flere av hans barndomsvenner, Per, Pål, og Espen Askeladd. De gikk andre veier enn David Bjelle. Albert Åberg begynte den lignende sporten freerunning og de andre startet å strikke jakker. I parkour skal man konkurrere så hardt man bare kan, og man kan gjerne hoppe fra 8 meter og dø.

Bestefaren, faren, mora, broren, søstra til broren til onkelen til bestefaren, og hamsteren til David Bjelle var alle brannmenn, og David var fascinert over at de risikerte livet deres for å danse på kveldstid. Og det krevde styrke og vilje for å være brannmann. Han sier at det er mora hans som har inspirert ham til å starte med parkour, fordi hun klatret en gang opp på kjøkkenbenken for å få tak i noen kjekser.

De seneste årene har Parkour for alvor startet med å befeste seg blant dagens eldre. Den har blant annet kommet til uttrykk i James Bond, der han hoppet 1 meter. Og i en Madonna-video. Man kan tydelig se at den eldre generasjonen har fått noe nytt å bryne seg på.

Parkour har blitt noe man kan tjene fett med gryn på. Så langt er det bare utøvere fra Askøy som tjener fett med ståler på parkour.

De forskjellige bevegelsene[rediger]

Det er en rekke bevegelser i parkour. De mest grunnleggende er:

  • Hopp
  • Klatre
  • Løp
  • Sprint
  • Stup
  • Donkey Kong
  • Selvmord
  • Overlegenhet
  • Utviklingshemmet
  • Sotra-banking
Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!