Pingu

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Propaganda-scene. Her dreper de Pingus mor fordi hun visstnok var Jøde.

«piiingu, piiingu! noot noot!!»

- Tilfeldig unge

«Nå erre nok!»

- Far til tilfeldig unge

Pingu er en animert pingvin i en TV-serie fra Nazi-Tyskland, som var Nazistenes oppfattelse og personifisering av jødene på 40-tallet. Pingu ble ikke verdenskjent før Amerika fikk sine griske hender over prosjektet og gav serien farge og mer "liv". Finland tok hovedelementene fra serien og skapte sin egen versjon, som er den vi kjenner best her i Norge. Det vil si lange, hengslete- likesom feite og frekke karakterer.

Mobbing, salg av hjemmebrent, slåssing og umoralske handlinger er vanlig i serien. Den er ment som et hjelpemiddel for å forberede intetanende barn på tiden som voksen, samtidig som det skal være underholdende. Den delen av serien som er ment som underholdende er all bablingen (som ingen andre en japanere forstår) og den overdrevne gestikuleringen. Pingu er som kjent sterkt religiøs og wannabe kommunist. Dette kommer godt fram i all kranglingen mellom han og hans venner eller familiemedlemmer, men det er bare noen få heldige asiater som kan forstå dette språket. Pingu er også en rasist og lider av fremmedfrykt, sosialfobi og noen mindre kjente syndromer.

Postmannen på vei til å kjøpe mer hjemmebrent hos Pingus far

Venner og familie[rediger]

Pingu bor i en islagt kårbolig på østkanten av Vardø. Han bruker fritiden sin på å gamble, gå på ski og praktisere pyromani. Han har en far, mor og en bortskjemt mammadalt av en lillesøster som konspirerer mot Pingu. Pingu har også en savnet bror kalt Geir som visstnok skal ha flyttet til Sverige under Vietnamkrigen i forrige årtusen. Geir skal ha blitt en utstøtt fra familien etter at han ville opptre som komiker i stumfilmer på Barne-TV.

Pingu blir mobbet på innvandrerskolen men har til tross for sine vrangforestillinger, 2 venner. Den ene er en ustabil Sel og den andre er en utadvendt, manipulativ pingvin med komplekser og sinneproblemer. (Sistnevnte er en karakter som skulle etterligne Adolf Hitlers behov for vold, og visjonen hans av Det tredje riket. Dette ble dubbet bort av Amerika, men oppførselen og representasjonen ble igjen i serien av hittil ukjente grunner.)

Disse tre vennene har alltid bedrevet faenskap mot postmannen, sin egen familie og de resterende 10 naboene i bygda. Det skal visst ha en moralsk mening med all krenkelsen, mobbingen og volden som presenteres, men ingen har så langt plukket opp poenget.