Polarbever

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Polarbeveren er et sjeldent dyr man kun kan finne på veldig få plasser i verden, faktisk er det kun 2 plasser i verden du kan finne disse.

Polarbeveren er et fascinerendes dyr som er plassert godt innenfor gnagerfamilien og de ble ofte tatt for å være albinobevere ifølge de gamle mytene fra de dype fjell og daler. Dette er da selvfølgelig ikke sant på noe som helst vis. Polarbeverene lever sitt liv i skoger, nærme turstier og ellers generell menneskelig kontakt, de vil da selvsagt helst gå der det er mye folk som er ute på en vandring i skogen (folk som har planer om å overnatte i skogen i enten telt eller lignende er de mest utsatte for eventuelle polarbeverangrep) Mennesker som bare går gjennom skogen på stien på en kjapp gjennomreise er som oftest trygge så lenge vedkommende ikke oppholder seg over lengre tid. For disse dyrene har over en ukjent tidsstrekning utviklet en helt unik metode for at dyrenes angrep skal ha minimalt eller forhindre all tap av gruppemedlemmer. Polarbeverene bruker denne effektive taktikken som overhodet ikke eksisterer blandt noe annet dyr i verden.

En polarbever fanget på fotografi. Kameraet som tok bildet var skjult, men polarbeveren greide likevel å snuse seg fram til det, og ødela det nesten, men ble blendet da blitsen gikk av, noe man kan se på de kjeglende øynende.
Advarsel

Denne høye lyden kan være helsefarlig for den menneskelige hørsel og kan føre til dempet hørsel, og i verste fall, foråsake permanent døvhet. Obs: Vær alltid oppdatert på områdene omkring der du bor, og finn også ut om du har polarbevere i nærheten. Hvis du har dem i nærheten, sett i gang tilltak for å forsikre at polarbeverene ikke flytter inn i din hage. De er vanskelig å bli kvitt når de slår seg til ro. Og kan til tider begå hærverk på de fleste objekter. Det er bevist at Polarbeverene ikke har noen som helst problemer med å tygge i stykker alt det kommer over, til og med metall.


Kameraet som tok det eneste kjente fotografiet av en polarbever, før det nesten ble ødelagt.

Polarbeveren bruker meget liten tid på å sette i gang tiltak for å lure sitt bytte vekk fra den trygge stien. (Polarbevere er allergisk mot stier og vil gjøre alt for å ikke komme borti selve stien) Dette er et problem for dyrene og FR-Labratoriets forskere har ikke funnet ut noe angående denne allergien som dyrene har. Forskerene har fått observert flere av reaksjonene til dyrene når de kommer i kontakt med stiene, dyrene reagerer blandt annet med disse symptomene: Dyrene mister kontroll over kroppens funksjoner, frykt, urolig og unaturlig aggresivt og vil etter en viss tid, få en langt fra smertefri død. Polarbeveren har også en defensiv egenskap som gjør at dyret kan pipe ekstremt høyt (Sånn badass-høy, lys og skrikende tone på pipet, sånn som treffer rett i trommehinna på en meget smertefull og stikkende måte)

En uskyldig turgåer ble her angrepet av tre-fire polarbevere. Legg merke til de tydelig blodsporene som viser at polarbeverne ikke viser nåde.

Polarbeveren og dens forhold til sin egen frykt[rediger]

Polarbeveren viser nødig redsel når den møter andre dyr, men hvis disse dyrene først blir skremt, blir de meget aggresive, noe som kan foråsake uønskede reaksjoner fra dyrets side, og kan godt ende med angrep uten advarsel. Polarbeveren vil i noen av de mest ekstreme og dramatiske situasjoner spontan-eksplodere (meget sjelden, men kan også være meget farlig)

Polarbeveren og dens bytte[rediger]

Polarbeveren bruker rett og slett reklameskilt av forskjellige slag! De lager da reklamer som byttet (tur-gåeren) blir lokket av. Og mens byttet studerer agnet, hopper de på byttet, og raner og skamferer offeret. Mange mennesker har vært offer for slike angrep. Polarbeverene jobber i grupper, det er som oftest én svær gruppe til å begynne med, som så på et senere tidspunkt blir fordelt opp i fire mindre grupper, som de da bruker til å angripe fra forskjellige vinkler, og for å utforske større områder om gangen. Disse dyrene viser også store tegn på koordinerte angrep så vel som koordinert utforskning.


Dette er ekstremt farlige dyr, som ikke skal tas for lett på! Vær også obs på at de holder som regel til nær alpintstjerner (Ski, snowboard, skøyter osv osv) for det virker som de føler seg mer tilpass blandt slike sports-utøvere. De er også veldig territorielle, som da fører til mye uønsket aggresjon mot andre livsformer. De lever som regel alene (som art) og har lite eller ingen kontakt med andre dyr (men det er nylig oppdaget noen få individer på en liten (til nå uoppdaget) øy, lokalisert midt i Middelhavet, disse individene er ekstraordinære av en spesiell grunn. I motsetning til de andre individene har disse veldig mye kontakt med andre dyr uten noen som helst problemer, og forskerene i FR-labratoriet synes dette er meget spesielt, med tanke på at det er maks 25 individer som har denne spesielle egenskapen, eller som ihvertfall bruker den.

Polarbevere som kjæledyr og dens plass i verdenen[rediger]

Polarbevere er forbudt å ha som kjæledyr og det er veldig straffbart å oppholde slike dyr i husstanden. Polarbeveren er først og fremst strengt ulovlig fordi dette er et meget ustabilt og farlig dyr, nærmere umulig å forutse dyrets kommende reaksjoner på forskjellige situasjoner. Forskerne fra FR-labratoriet har også uttalt seg om at det er en stor bekymring at det er så få individer i verden, og de funderer også stadig på hvorfor det ikke har blitt funnet andre levninger av polarbevere. "Det finnes verken skjelett, fossiler eller noen som helst spor etter disse dyrene, og vi har fremdeles ikke funnet ut hva dette kan komme av," sier en forsker fra samme labratorium. Forskeren legger også til at ut ifra antall individer på verdensbasis, så er polarbeveren utrydningstruet.

Litt forskjellig fakta om polarbeveren[rediger]

1 - Polarbeveren kan kjennetegnes med sin snøhvite pels, men ellers har polarbeveren mange identiske trekk fra den vanlige beveren i Norge.

2 - Polarbeveren er et pattedyr og legger derfor ikke egg.

3 - Polarbeveren livnærer seg av det de enn måtte komme over i deres angrep på diverse turgåere, men er det lite turgåere en periode, har polarbeveren også tilpasset å leve en stund ved å kun livnære seg på diverse bær som finnes rundt om i skogen.

4 - Polarbevere er farlige dyr, og bør aldri irriteres, skremmes eller plages på noen måte som helst måte. Og skulle du møte en polarbever i villmarken, ikke få panikk, gå bare stille i den motsatte retning av det den gjør. Som oftest lar de deg være da, siden du da ikke virker truende på noen måte.

5 - Polarbeveren kan veie opp til 20 kg. Men det har fantes et individ som veide 27kg.

6 - Polarbeveren er regnet som et av verdens mest aggresive dyr, og samtidig regnes det også som det dyret som kan lage mest skade i store områder der det er samlet seg familier av disse dyrene.

7 - Polarbevere er sjeldne dyr, ekstremt skye og meget listige på tå. Det har til nå, per. idag, ikke vært noen av polarbeverenes offere som har kunnet verken beskytte seg mot angrepet, ungått angrepet eller i det hele tatt klart å beskrive dyret i ettertid.

En polarbever blir drept av en rivaliserende polarbever. Forskere bekymret seg på femtitallet for at beverne skulle finne ut hvordan de håndterte geværer, men det viste seg at beveren døde av spontan-eksplosjon.

Polarbevere, et potensielt problem for verden?[rediger]

Forskerne ved FR-labratoriet har uttalt at de ikke tror at disse polarbeverene vil bli et alvorlig problem for menneskeheten med tanke på at det er svært få individer, men de legger også til at selvfølgelig kan vi regne med noen problemer, men slik har det jo vært med alle dyr.

Polarbeveren og dens evne til å skape et sikkert hjem for både seg selv og fremtidig familie[rediger]

Polarbeveren bor i hytter som de lager selv, disse såkalte hyttene kan romme opp til 6-8 rom, som da gir nok plass til at 5-19 fullvoksne individer kan leve der sammen. Hyttene blir laget av forskjellige materialer dyrene finner i skogen, som f.eks: greiner, bark, gress, steiner, leire, saule, blader og egentlig det meste. Hyttenes ferdigresultat er imponerende, hyttene er sterke og tåler ekstremt mye tøff vind, regn og ellers dårlig vær. De kan også ta imot enormt press på alle sider. (f.eks, så ville ikke et dyr på 75kg - 100kg som sto med hele sin vekt på hytten være noen fare for ødeleggelse av hytten.)