Politi

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
(Omdirigert fra Politiet)
Hopp til navigering Hopp til søk
Politi som gjør jobben sin.

«Politiet skal stille seg politisk nøytralt. Men når vi ser noen som er for legalisering...»

- Politiet om dems politiske synspunkt

Politi, også kjent som purken, snuten, policen, the filth. Har en jobb som går først og fremst ut på å lete etter småunger eller å hjelpe katter ned fra trær. Ved siden av dette fanger de skurker og kjeltringer, sloss ute på åpen gate, dør og holder orden på samfunnets undertiden udiplomatiske løsninger.


Organisasjon[rediger]

Organisasjonsmessig kan politiet fra utsiden virke innviklet, men på innsiden er det godt utviklet. En må først og fremst skille mellom lensmannsvesenet, lenskvinnevesenet og selve politiet. Oppgaven til lensmannen og lenskvinnen er først og fremst å ta imot beskjeder fra den sentrale operasjonsenheten og vurdere hvorvidt det er behov for å kople politiet inn i enkeltsaker. På denne måten oppnår en at potensielle gjerningsmenn eller kvinner får gjort seg ferdig med pågående kriminelle handlinger slik at en i ro og mak kan sette av ressurser til å igangsette taktisk etterforskning.

Politiet er videre organisert i avsnitt. Blant disse kan nevnes vinningsavsnittet, spinningsavsnittet, bagatellavsnittet og kjedsomhetsavsnittet. Til å bistå disse avsnittene er det opprettet egne spesialenheter for spesialetterforskning, som for eksempel kriminalpolitisentralen, den nye kriminalpolitisentralen, den fancy kriminalpolitisentralen, spesialgruppen for organisert kriminalitet, innsatsgruppen mot organisert kriminalitet, innsatsstyrken for uorganisert politiarbeid, politiets organisasjonskarttjeneste og politiets oppvåkingstjeneste bare for å nevne noen. Internt overvåkes disse av politiets spesialorgan for henlegging av politisaker som har egne rævballer innenfor avsnittene nevnt over.

Utover dette finnes spesielle enheter som livvakttjenesten, livreddtjenesten, hundeførertjenesten, det hemmelige politiet, uttrykningspolitiet samt det ridende politi, det syklende politi, det gående politi og det stillesittende bak et skrivebord politi. Politiet er underlagt justisdepartementet, som fortløpende oppretter nye spesialenheter for ting som står i dagens aviser samt enheter som skal se på mulige sparetiltak, hvor det blir av alle pengene og hvorfor oppklaringsprosentene blir stadig dårligere.

Politipost[rediger]

Svartemaja - Ei negresse som går i front når politiet skal storme bygg der de antar det holdes våpen.

Walkietalkie (spasérsnakk) - En som oftest ukryptert radioanordning hvor politiet gjerne oppgir personopplysninger til uskyldige som skal sjekkes mot registere.

Politikammer - Standard issue politikam, offisielt en til hver, men mange sniker gjerne med seg en i reserve i tilfelle de mister hovedkammen. Finnes i flere ulike utgaver, men de mest kjente er Kristiansand politikammer

Laser - Siden politiet sjelden får leke med pistolen benytter de ofte laseren og skyter på folk i biler med denne istedet. Fordelen er at istedet for masse papirarbeid med døde mennesker kan de heller utstedet en inntektsbringende bot.

Snus - En viktig del av uniformen.

Politikølle - Kølla til politimannen. Politidamer får også kølle.