Potet

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Potet før og etter sminke

Poteten tilhører arten belgfrukter og kokosnøtter. Alle andre frukter liker den og mennesker liker å mose den til potetmos, som er en blanding av potet og mos. Poteten er selveste ikonet for brennevin og elektrisitet, og er verdenskjent for sin allsidighet i matverdenen. Man lager potet av råtten fisk, pannekaker, grandiosa og tastatur. Noen typer potet blir lagd med boller fra Circle K isteden for Grandiosa, det kalles bakt potet. Oppfinneren av poteten heter så mye som Skjarlåtte Bake.

Poteter i samfunnet, i dag og i framtiden

Potetene har vært undertrykt i vårt samfunn i århundrer, helt siden Fattern lagde en sang som het "Poteter på badet", og i den sangen synger han: "Huffa Huffa meg det fins poteter på badet, de gjør meg trist og lei, de vil gi meg fysisk skade". Det er en lang vei fram til potetene får de rettighetene de fortjener. Selv om det har sett lyst ut lenge har lykken endelig begynt å snu. Poteter er nå stadig mer akseptert, og potetforkjemperne som har kjempet i motbakke i årevis, ser nå et lys i tunellen. Den Ghanesiske regjering har som første land i verden vedtatt omfattende lovendringer for poteter. De trenger ikke lenger å dekke seg til, og en fri potet skal bare bli spist dersom han selv ønsker det. Det er dessverre svært mange poteter som er født suicidale, og man har mistet svært mange fremragende poteter på denne måten. En talsmann for potetene sa dette etter de ghanesiske lovendringene: "Vi er svært glade for dette. Dette er et viktig skritt på en lang vei mot likestilling. Vi håper at poteter verden over ser på dette med like stor entusiasme som oss. Dette omhandler tusenvis av liv, og dette kommer forhåpentligvis til å sette i gang en kjedereaksjon. Og når vi har dere der vi vil, skal vi overta verden."

Potetsorter

"Grønne poteter" Den typen veldig sunne poteter, de produserer MDG politikere når de blir utsatt for sollys og vann.

"Bakte potet" Poteter som blir lagd av Circle K sine berømte boller.

"Søtpotet" poteter med sukker.

"Blåpotet" Denne typen er en veldig sjelden potet-art, de smaker som vaffler, og blir lagd av kjøtt pølser.

Andre bruksområder

Selv om poteten har uendelige områder der den er et nyttig og yndet redskap, finnes det svært få av disse som er mye utforsket. Noen av de områdene der det er lite forskning som pågår er:

Potetbombe: Ikke så velkjent som f.eks. hydrogenbombe eller brannbombe, men det er sannsynlig at den kan komme til å bli minst like ødeleggende, samtidig som den er miljøvennlig og økonomisk. Kroatia har nylig ansatt et forskerteam som skal utforske mulighetene dette innebærer.

Potet som skolebøker: Poteter kan klemmes flate og tørkes, og bli brukt som ark i stedet for vanlig papir. Dette vil redde regnskogene i Sibir, men norske Skoler har ikke gitt klarsignal da "potetbøker" kan spises opp av utsultede studenter.

Musikkpoteter: Poteter kan brukes i stedet for bongotrommer. De gir samme lyden som bongotrommer, og er adskillig billigere. Skolemyndighetene sier at det er nedverdigene for elevene å spille på poteter, men sannheten er at det ikke er verre enn å sitte å daske på en griserumpe.

Alternativt kraftutrykk: Dette er nok den uslepne diamanten. Når du nettopp har sparket borti en kant, klemt en finger eller gjort noe annet vondt, prøv å rope ut POTET! i stedet for det du vanligvis roper (med mindre det er potet). Du vil garantert føle deg bedre. Ordet "potet" kan også brukes i stedet for "fælt", "fint", "koselig" og "flaut". Mulighetene er endeløse.

potet som skipass: Poteter kan brukes i stedet for skipass. I skianlegget har de et lys med to startkabler i som føres til en metallstang. Man setter da poteten på stangen, og hvis lyset begynner å lyse, kan man kjøre.

Potetgull: potetgull er en av de beste oppfinnelsene som svenskene har oppfunnet. I og med at Svensker ikke er særlig smarte, er det veldig fantastisk at svenskene har funnet opp noe.

potet som potet: Det er veldig mye skjeldnere å bruke potet som potet istede for skipass, skolebok eller bombe, men det går ann. Du kan for eksempel koke og spise den, eller kaste den på morra di når hun ikke kjøper deg fortnite danser, som en vanlig person.

Historie

Potet ble skapt tidlig på 120-tallet, det gjør poteten til den første grønnsaken vi vet om. Den ble først funnet/spist av Lars Monsen da han var på en av sine første, lengre turer på Dovre. Poteten var først ansett som en sopp, men når Lars skulle steke poteten, ble den til Potetgull. Lars likte ikke denne ekle maten og spiste heller Fluesopp før han reiste videre og lot poteten bli igjen. Jonas Lie var neste nordmann som kom over denne frukten og tok den med seg hjem. Han la frukten under jord og kaffegrudd en dag han skulle leke gartner, men i sin tur ble poteten "kopiert" av seg selv. Jonas delte ut poteter i hytt og pine, og med dette ble Norge reddet fra sult og fordervelse.


Verdens største potetkjendis, herr Potethode

Toy Storys TV-stjerne: Potethode

Herr Potethode har blitt oppfostret av en hemmelig potetsekt på påskeøya der han raskt viste seg å være en potet utenom det vanlige. Han ble den første menneskepoteten som ble sluppet ut i menneskeverdenen. Herr Potethode har gjort stor suksess som skuespiller i Toy Story-filmene og har duket op i mange andre klassikere som 3 poteter til askepott og mye mer. I det siste opptrådd mye på nettsiden Ikkepedia. Herr Potethode har en uvanlig høy intelligens, selv etter menneskemål. Hans IQ ble målt til 127, noe som er inne på topp 4 % i verden, og som også er det høyeste som noen gang er blitt målt av en potet. Han er også den eneste poteten som har klart å oppnå kjendisstatus, og han hadde en samlet formue på 5,3 millioner dollar pr 1. mai 2020. Dette gjør ham til den rikeste grønnsaken noensinne.

Hvis Herr Potethode dukker opp på en annen artikkel i form av en infoboks, betyr dette at Herr Potethode mener at artikkelen er møkk og kan sammenlignes med 3 uker gammel matsøppel, eller verre.