Potetgull

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

«Potetgull gjør deg avhengig.»

- Mann i fengsel


Potetgull er veldig spesielt å spise fordi det er ikke så lett å få tak i. Det er bare de rikeste som spiser potetgull fordi det koster 100 kr for en vanlig, hvis du skal ha med smak så varierer det til 100-300. Det er en spesiell som bare kongen kan spise fordi det er potetgull med kroner på, og den koster 2000 kr, men kongen får den til 100 fordi han er kongen og den tilhører han.


Historien[rediger]

Ikke spis potetgull[rediger]

Potetgull er det sunneste du kan kjøpe. Hvis du tar en bit blir du avhengig og du klarer aldri å slutte. Då har du tomt for penger på 1, 2, 3. Det var en gang en mann som smakte på potetgull og han ble helt avhengig og han brukte alle pengene sine på potetgull når han ikke hadde mer penger igjen så begynte han å stjele fra butikker. Han ble tatt i fengsel og måtte sitte inne resten av livet , han hadde det ganske fælt. Han fikk bare trekke frisk luft hvis han ikke lagde lyd. Plutselig en dag lå han død fordi han ikke hadde spist potetgull på 20 år, sånn endte han sitt liv.

Fengsel1.jpg


Hvor potetgull kommer fra[rediger]

Potetgull kommer fra Afrika og det er ikke smart å spise potetgull fordi da blir du kjempetykk. Potetgullet kom til Norge for 1000 år og det var en veps som tok med seg potetgullfrø.

Shutterstock.jpg


Hvordan potetgull blir laget[rediger]

Potetgull vokser på små busker og noen få blir knust til småbiter og blir brukt til frø. Så høster du potetgullet inn, så hiver du potetgullet inn i en vaskemaskin så må du sitte og krydre det en etter en, så kan du putte potetgullet i ein pose med bilde på.


Potetgulltyper[rediger]

Det finnes omtrent 300 forskjellige typer potetgull for eksempel gras, maling, stein, gummi, sand, plast og mange flere. Folk kjøper mest potetgull med gras fordi da får de med en liten leke til de små babyene som ikke spiser potetgull.

Lastned(3).jpg

[rediger]