Print Screen

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk

Print Screen, (også kalt for Prt Scr, Print Scrn, Prt Scn, Prnt Scm og fjernvinduforografiapparatknappen) en en liten knapp som oftest er et stykke over <--knappen på tastaturet som man kan bruke til å fryse skjermen og få det over på et bildeprogram.

  • Den er veldig ofte brukt til å bevise at man har drept 120 folk på Battlefield 1942, eller vise et eller annet rart som har skjedd på skjermen, som for eksempel en vittig "bug" på World of Warcraft o.l.

Problematisk[rediger]

Før i tiden (på 80-tallet), var det veldig vanskelig å printe screenen. Det var gjort mange forsøk, men ingen klarte å lage en Print Screen-knapp som virket.Før det måtte man først pause spillet (om det var et skrytebilde du skulle ta) og så legge skjermen over på en skanner eller ta bilde av skjermen. Men å ta bilde av skjermen var ikke mye brukt. Da var det utydelig. Det var ikke før på 90-tallet at man kunne trykke på en knapp og så kunne man se på bildet sånn som det var akkurat da du trykte på knappen. Når en bruker knappen så vil ikke musepekeren vises på bildet.

Utseende[rediger]

Knappen ser egentlig ut som en helt vanlig knapp. Den kan være grå, hvit eller svart. I ekstreme tilfeller kan den ha andre farger også. Den er enten kvadratisk eller rektangulær. Om den er rektangulær så er den oftest "liggende". Kantene er som oftest avrunde på de nyeste tastaturene. Den kan være fra et par milimeter til over 1 centimeter tjukk. På langs og tvers er den frå 0,5-1,5 centimeter. Under knappen er det en liten plastikk-klump som var trykket ned når man trykker på knappen. Da var kretsen komplett og signalet går videre til datamaskinene. På et eksternt tastatur er som oftest overflate-arealet oppå knappen mindre enn den under. Fra bunden av knappen kan den skråne innover etterhvert som knappen er høyere.

Lyst til og lære noe nytt i data se :