Q-feber

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Geiteinfluensa (Geitus Insaneous), også kalt Q-feber eller paranoia-syken, er en påstått sykdom som media sier skal ha begynt sitt inntog i Norge. I Nederland har det de siste årene vært stadig flere tilfeller der smittede har utviklet lungebetennelse, med hittil seks døde mennesker.

Navnet er en kombinasjon av latinske ord, som direkte oversatt betyr at blir du smittet vil du oppføre deg og snakke som en geit.


Innhold

• 1 Sykdommens opphav og utvikling

• 2 Symptomer

• 3 Vaksine

• 4 Etterord


Sykdommens opphav og utvikling

Det er imidlertid usikkert hvordan geiteinfluensa har blitt til. Forskere i hele verden spør seg nå om overdreven frykt for smitte har skapt en konstant paranoia av at det er en farlig sykdom der ute.

Smitten er forøvrig vanskelig å påvise, og derfor har Mattilsynet (Sunne Foreldre) skjerpet beredskapen. Nøyaktig hva denne såkalte ”beredskapen” er, er for øyeblikket ukjent.

Sykdommen rammer først og fremst geiter. Norske myndigheter opplyser at slakteriarbeidere, bønder og veterinærer, samt andre som har hyppig omgang med dyr, er spesielt utsatt for smitte. Seksjonssjef for landdyr og dyrehelsepersonell i SF, Solfrid Åmdal, sier at det nå gjennomføres en kartlegging i saue- og geitebesetninger for å avdekke eventuell smitte.

Smitten overføres direkte fra dyr til dyr, eventuelt mennesker, og ved omgang med infisert materiale som for eksempel ”melk,” urin, og gjødsel (you know what I mean O.o’). Smitte kan også skje via flåttbitt.

Norge har ikke bestemt seg for hvordan myndighetene skal reagere ved et eventuelt stort utbrudd av sykdommen. Q-feber hos dyr er ikke rapporteringspliktig, men det jobbes nå med å endre regelverket slik at Norge blir overhode for hele verden.

Ifølge Åmdal er den største risikoen for smitte import av dyr, men alle vet at det eneste Norge importerer er innvandrere.


Symptomer

Q-feber gir influensalignende symptomer med feber, frysninger, rar talemåte, og en trang til å spise gress på hustak hos mennesker. Smittede kan utvikle lungebetennelse, og i verste fall kan man ta fyr og dø. Gravide som blir smittet har økt risiko for å drite ut barnet (bokstavelig og billedlig talt).

Andre symptomer: dersom du ser at du plutselig har stor hakevekst, da er det rett inn til undersøkelse.


Vaksine

Det er for øyeblikket ikke et behov for vaksine, men MacGyver er vissnok satt på saken. Det eneste motmiddelet som er kjent for å hjelpe er lim.


Atter en ny influensatype kan finne veien til Norge. Geit jpg 620861c.jpg

En geit med såkalt geiteinfluensa får behandling med lim, hittil det eneste motmiddelet.


Det Norske Helsevesenet (Kjipe Læreres Forening) gitt beskjed om at folket må skaffe seg lim dersom man har symptomene. Det er for øyeblikket stor etterspørsel etter lim i dagligvarebutikkene. Dette er tegn på at den norske befolkning er komplette idioter. Den britiske Rumpesnifferen er sterkt uenig med motbehandlingen. Han mener at sniffing av rumper er mer effektivt enn sniffing av lim.


Etterord

Det er ventet at sykdommen snart vil utvikle seg til en pandemi større og frykteligere enn noe vi har sett før. Det samme sa Det Norske Helsevesenet om Svineinfluensa. Denne kontinuerlige propagandaen og frykten for smitte blir etterhvert som et gnagsår i øret for den fornuftige delen av befolkningen. Det er rykter om at det er et økt tall med emoer som begår selvmord.