Q-melk

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Q-melk
Q-melk som har klart å rømme fra glasset.
Q-melk som har klart å rømme fra glasset.
Vitenskapelig(e)
navn:
Melkis Q
Norsk(e) navn: Q-melk
Hører til: melkefamilien, kumelk
Antall arter:
Habitat: kartong, glass
Utbredelse: kuas jur
Delgrupper:

«Uten Q og fitte duger helten ikke»

- MacGyver om Q-melk

«Møøøøøø»

- Kua om Q-melk

Q-melk er et dyr som bor i kartonger. Q-melkens nærmeste slektning er Tinemelken, begge tilhører melkefamilien. Tinemelk er mer utbredt enn Q-melk. Q-melken finnes naturlig inne i jurene på kyr, men er innført til kjøleskapene på Spar, Kiwi og Coop.

Q-melk som drikke[rediger]

Kutungen blir presset og brukt i melka

Q-meieriene gjorde en stor oppdagelse i 1988, da de fant ut at de kunne bruke Q-melken fra kua, sammen med presset kutunge, til å lage melk. De begynte å lage Q-melk-og-presset-kutunge-saft, men fant ut at det ikke kunne hete Q-melk-og-presset-kutunge-saft, så de holdt en avstemning om navnet. Det kom inn flere forslag, blant annet jursaft, kusaft, hvitt&vått, Q-saft osv. Navnet som ble valgt var rett og slett Q-melk, siden de ikke kunne nevne kutungen, siden dette ville gjøre at kundene ikke kjøpte det. Den dag i dag er dette fremdeles en statshemmelighet, og du finner derfor ikke «presset kutunge» på ingredienslisten.

Q-melk som kjæledyr[rediger]

Mange bruker Q-melk som kjæledyr. Dette trenger du for å ha Q-melk som kjæledyr:

  • Melkekartong eller glass
  • Kjøleskap
  • Neseklype

Du er nødt til å holde Q-melken inne i en kartong eller i et glass, helst i et kjøleskap, for å holde den kald. Q-melkens avføring gjør at det kommer klumper i melka, noe som etter en stund begynner å lukte. Hvis du er en dårlig kjæledyrholder kan du kvitte deg med Q-melken, men ønsker du å beholde dem er det lurt å bruke neseklype.