Røldal

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

"Vi var 17 i familen da vi kom til Røldal. Nå er vi bare 10..." - Anonym turist

"Skisenteret var storartet, og de serverte utrolig mat på Røldalsterrasen. Men kjøttet smakte noe kjent. Akkurat som jeg har vert borti det før..." - Anonym turist

Røldal er en bydel i bystaten Odda. Og dermed underlagt regimet til Håvard Lekve. Røldal blir styrt med hard hånd, og det finnes ingen mulighet for fritids aktiviteter. Så lokal befolknings beste og eneste tilbud er å finne på historier om andre, helst naboen. Historiene blir poengrated ut fra hvor langt borte fra sannheten de er og hvor stor "nytte" de gjør. Mennesker fra andre steder er omtrent like velkomne som syfilis på et bordell. Noe som også gjelder de av lokalbefolkningen som tør å tenke annerledes enn "eliten" i Røldal. Antall mennesker som bor i Røldal varierer fra hva "Røldalseliten" godtar som mennesker. Hvem denne "Røldalseliten" er, er uvist. Men det som er sikkert er at den holder orden på strømmen av informasjon, hva som er rett og galt, og hva som er sant eller ikke. Men "Røldalseliten" er anonym, av frykt for diktator Håvard Lekve. Hører han at de går over streken, kan han finne på å umiddelbart slette dem fra jordas overflate.

Røldal.jpg

Bystaten Odda, med Røldal i Sort. Det rosa og utenfor er utlandet. Fargen rosa er valgt pga befolkningen i Odda mener de i utlandet er "superbøger". En oppfatning de i Røldal deler.Bare at de i tilleg mener de i utlandet kan brukes til mat.

Historie[rediger]

Hvordan Røldal helt eksakt ble til, er noe uklart. Men noe av befolkningen ble dannet da eventyrforfattere fusjonerte med en telegraflinje. Noe som skapte en superrase i å fortelle eventyr og samtidig være like flinke til å spre dem. Etterkommerne fra dem er kjent som "Røldal eliten". Resten av befolkningen er mennesker som ble tiltrukket av eventyrene, og bosatte seg der. Andre menneske som var født før GPS-en, men likevel avhengig av den..., havnet på steder som Nesflaten, Fjæra, Vostok, Vladivostok eller lignende steder. En del av de som fant frem utviklet seg til bønder, håndtverkere eller andre konstruktive yrker. Resten ble medieverktøy for "Røldals eliten" Navnet Røldal er egentlig en stavefeil, det skulle vert Rølpdal. Men det andre navnet satt så godt, og ble dermed værende. Røldal ble ofte innesnødd på den tiden, så kannibalisme var ikke uvanlig. Noe som førte til at en spesiell type aktivitet ble startet. Det står mer om dette senere i artikkelen.

Industri[rediger]

Røldal lever av 3 typer industri: Servering, ski og eventyr. Serveringen blir betjent av 3 steder Hordatun, Røldals terrassen og Røldals Garasjen. Alle 3 stedene blir styrt av Røldals mafiaen og styrt med knallhard hånd. Offisielt så har de forskjellige eiere, men dette er bare et skalkeskjul. Alle blir eid av mafiaen. Røldalsterrassen blir styrt av "Gjertrud" fra hotell Cæsar, og "Svein" fra hotell Cæsar tar seg av økonomi og personell. Dette fører til en noe uortodoks lederstil og merkelig økonomisk styring. Som det ofte er i utelivsbransjen, bare litt mer her enn vanlig. Røldalsterrassen har også mer intriger enn Hotell Cæsar, og overgår The Bold An Beautifull og Days of our lifes f.eks. Noe som gjør stedet spennende, så eventyr her er overflødig. Det er ganske likt på de andre to stedene. Men Hordatun blir styrt av Al Capone, og Røldals Garasjen av Rudolf Hitler. Økonomi og personell i Røldals Garasjen er betjent av Jens Stalin og betjent av Al Gore for Hordatun. Alle betaler skatt til Håvard Lekve.

Eventyr industrien er den største i Røldal. Den tjener ikke så mye penger. Men gevinsten går mest på hvor mange som hører eller leser eventyrene. De beste eventyrene er selvsagt de som blir fortalt om ekte personer, at de er lengst mulig vekke fra sannheten og at de ødelegger mest mulig for disse. Det er svært begrenset hvem som har løyve til å fortelle eventyr. Hvem som har løyve til å fortelle eventyr blir bestemt av "Røldalseliten". Forøvrig så blir eventyr regnet som sannhet i Røldal. Så lenge eventyrene blir spredd av mennesker med løyve fra "Røldalseliten".

Skisenteret i Røldal blir besøkt av mennesker fra hele Sør-Norge. Dette mye pga de andre stedene ikke har snø. Grunnen til at de andre stedene ikke har snø, er pga Røldals-Mafiaen har stjålet snøen fra de andre skisenterene, så det finnes ikke andre alternativer. Røldals mafiaen er forøvrig styrt av "Røldalseliten", og opererer som "Røldals-eliten" sin bevæpnede fløy. En solid bi-inntekt til skisenteret er å selge kjøtt til Røldals Terrasen. Dette kjøttet stammer stort sett fra uheldige turister. Som regel er ulykker nok til å tilfredstille behovet, som fall i bakken eller at de blir overkjørt av tråkkemaskiner. Men av og til så er ikke det nok, så da må de fram med jaktrifla.

Jakt3.jpg En av jegerne til Røldal Skisenter

Natur og trening[rediger]

I misunnelse på den omfattende o-boy bruken i Odda, så blir en stor del av Røldals befolkningen treningsnarkomane. Disse finner du overalt i den egentlig veldig flotte naturen i Røldal. Men disse treningsnarkomane forpester naturen med sitt falske blide oppsyn. Og plager alle med sin stønnende kvinende pusting. Deres overlegne oppsyn fullt av slev er heller ikke noe delikat syn. Hadde det ikke vert for disse så hadde Røldal vert et bra sted å nyte naturen, både sommer og vinter. Men pga disse så har ingen normale mennesker våget seg ut i naturen, så det finnes ingen skikkelig skriftelig beskrivelse av naturen her. Treningsnarkomane har jo ikke tid til å se på naturen, og ihvertfall ikke til å skrive om den. Det vil si de av dem som kan lese og skrive, noe som svært få av dem kan.

Informasjonsknutepunktene[rediger]

Handelslaget og venterommet på legekontoret er informasjons knutepunktene for eventyrene som sirkulerer i Røldal. Begge stedene er strengt overvåket av "Røldals eliten". Her sensurere "Røldals eliten" bort fakta fra eventyr. Forfatterene har strenge retningslinjer diktert av "Røldalseliten", og brudd på disse vil føre til at forfatteren selv vil bli et objekt for eventyr, eller sladder. Uteforstående kan sette seg på venterommet på legekontoret, og vil i løpet av minutter ha informasjon om de fleste i Røldal. Noe som er svært populært blant turister. En annen populær variant for turister er å reise på handelslaget med en av lokalbefolkningen, og så inngå i hete omfavnelser eller andre hete aktiviteter på handelslaget. For å så sende en annen turist noen ganger på venterommet til legekontoret. I løpet av noen få ganger vil turisten ha fått servert en hel bok om livet hans med den fra lokal befolkningen. Hva turisten har gjort, vil gjøre og hva turisten ikke burde ha gjort. Turisten vil også få innsyn i hvor raskt en fra lokalbefolkningen forandrer seg fra nøytral til hovedperson i et av eventyrene. Ufattelig nok så har faktisk handelslaget tid til å selge mat, og legekontoret tar imot pasienter. Og på begge stedene klarer menneskene i Røldal å gjøre det de kom for, handle eller ha en legetime. Det er ikke mange mennesker som klarer dette og samtidig taske dette sammen med en enorm informasjonsspredning. Men "Røldals eliten" har trent opp lokal befolkningen svært bra. Måten "Røldals eliten" styrer informasjonen i Røldal på kan best sammenlignes med hvordan Stasi gjorde det i DDR. Bare bedre og mer effektivt. Til tider klarer de å holde informasjonen skjult for Odda diktator Håvard Lekve. Noe som er en umulighet på linje med at vann er tørt. Men de for det til likevel.

Turistnæringen[rediger]

De fleste turistene som besøker Røldal sentrum er som regel turister som har fått GPS-en sin ødelagt, eller som ikke har hørt på advarslene om hva som kan finnes der. Hva som finnes der har ingen tørt å fortelle. De som har prøvd har ikke overlevd til å fortelle hva som finnes der. Det vil si det som "Røldals eliten" ikke tillater omverden å vite om Røldal. En annen type turister er selvsagt de som vil prøve eventyrtourene som er beskrevet i forrige kapittel. Som er en aktivitet godkjent av "Røldals eliten". De erfarne turistene har varsel om når det er utrygt å besøke skisenteret. Det vil si når det er få talentløse mennesker i bakken, og de ansatte må hente frem jaktrifla i jakt etter kjøtt. En annen aktivitet turistene tar seg til, er å drikke så mye at de glemmer at de har vert i Røldal. Noe som lokalbefolkningen finner underholdende. Da filmer de disse dumme turistene, og legger klippene ut på youtube. Slik at hele verden vet at turistene har vert der, og hvor ubrukelige de er i fylla. Så Røldal har en del å tilby.

Hovedkvarter for Sul Kaida[rediger]

Stedet er Yx Røldal der sitter lokalheltene og diskuterer hvordan de skal ta knekken på de "nedante" i suldal. Mafian har no klart og avskaffa ungkarsfestivalen i Suldalsosen. Detta gjer dei som eit ledd i DEN ENDELIGE LØYSNINGEN. Dette vil då forykka maktbalansen i Suldal at samfunnet vil kolapse innenifrå. Tidlegare YX mann Don GIL styrer no dette området

 
Sladder.jpg

Tiske, hviske!

Denne artikkelen bærer preg av internhumor. Det er sikkert veldig gøy for dem som står bak, men ikke fullt så gøy for oss andre (og spesielt ikke for dem det eventuelt går utover!).

Du kan hjelpe Ikkepedia ved å luke ut det interne. Ellers kan det være vi må slette hele artikkelen. Vi leker tross alt ikke seriøst nettleksikon her.

Husk at du alltid kan ta kontakt med en administrator om du ser eller blir utsatt for nettmobbing på Ikkepedia.