Ramsøy

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
To gjennomsnittlige Ramsøy-beboere.
Ramsøy sett fra et helikopter. De grunne områdene har i senere tid blitt tørrlagt for utvinning av beitearealer, til stor irritasjon for bygdas krabbefiskere.
Ramsøys borgemester, Toralf Pettersen.

Ramsøy er en liten øy på vestsiden av Askøy som er en liten øy utenfor Bergen. Det bor circa 100 personer på Ramsøy, og av de har hvorsåvidt 92% av dem akutte tilfeller av fritidsproblemer som; Klipping av gress klokken 05.30 på morgenkvisten, snakking høylydt om fiske og hvor godt det var før broen (eller Bruno, som de sier) kom, og krangling om hvilen side av øyen som er best.

Politikk[rediger]

Ramsøy står kankje bare for en promilledel av Norges befolkning, men de har likavel den størst konsentrasjonen av Frp-medlemmer pr. kvadratkilimeter. Grunnen til dette er at Siv Jensen måtte finne et sted hvor hun kunne få et solid fotfeste og satte derfor i gang en kampanje hvor høytalere som skulle promotere Frp ut over store deler av øyen. De forsvarsløse gamlingene på øyen hadde ikke sjans mot Siv, som tilbød alle gratis kromkaker og kaffe.

Toralf Pettersen er Ramsøys mest vellykkede sauebonde, og er derfor av naturlige grunner øyas eneste borgemester. Mange utenforstående har kritisert ham for å ha null forståelse for lokalpolitikk og null vurderingsevne, men hos ramsøyfolket selv har han stor oppslutning. For å sikre sin stilling som borgemester, har han også importert et hundretall texanske redneck-folk, som selvsagt stemmer på ham.

Selv om Ramsøy er en del av Norge, har øya i realiteten vært en uavhengig enhet i en årrekke. Selv om norske skatteregler gjelder også her, har Toralf satt inn mye energi i å forhindre at myndighetene utøver sin "kommunisme" på øya. Skattefuter har ofte blitt tatt til krigsfanger, og har kun blitt utlevert i bytte mot store skatteletter. Når norske myndigheter har nektet å forhandle med Toralfs regime om innkrevernes løslatelse, har de blitt lynsjet på åpen gate.

Historie[rediger]

Historien går helt ilbake i middelalderen, hvor Ramsøy var bebodd av primitive fiskere av arten Homo sapiens palefuckers, de levde et liv preget av stammekrig og fiskepest.

Da Norge var i union med Sverige, var Ramsøy hovedkvarteret til motstandsbevegelsen som bestod av hele 15 menn og en katt med navn Tassen, desverre ble hele ramsøy tatt over etter at Tassen røpte statshemmeligheter til svenskene.

Under andre verdenskrig ble Ramsøy igjen brukt til base, denne gangen av tyskerene. Tyskerene bygde bunkere, butikker og brakker til ramsøyfolkene, noe som hadde stor influens på Ramsøy. I dag er fremdeles store deler av Ramsøy influert av Den nazistiske okkupasjonen.

Flora/Dyreliv[rediger]

Utenom fisk består dyrelivet på Ramsøy forsåvidt av katter og måker. Kattene ble innsatt på grunn av måkeproblemer, hvor måkene spiste all fisken i farvannet utenfor Ramsøy. I dag er måkeproblemet under kontroll, men til gjengjeld har kattebestanden blitt et problem for Ramsøys sauebønder. Når det var mangel på måker, gikk kattene til en serie samlede angrep på de lokale sauegårdene. Resultatet ble en akutt matmangel, og Ramsøys borgemester så seg tvunget til å sette inn militære virkemidler for å forhindre at kattene utryddet øyas sauer. Dessverre valgte han massiv teppebombing som taktikk for å utrydde kattene. Det virket mot sin hensikt - mens kattene gjemte seg inne i sivile hjem, ble øyas resterende sauebestand utryddet som følge av sulten som oppstod når bygdas beitemark ble brent opp under bombeangrepene. Ettersom bygdas eneste kjøttvarer nå består av katt, har kebabindustrien gjort det godt på Ramsøy i den nyere tid.

Floraen på Ramsøy består av Barskog, gran og furu er spredt utover øyen og flere trær blir stadig plantet på øyen, men til stor misnøye med ramsøyfolket som står fast med sin mening om at trærene blokkerer utsikten inn i nabohusene.

Lokal dialekt[rediger]

Bygdetullinger som denne karen har stått for utviklingen av Ramsøy-dialekten.

Dialekten på Ramsøy er veldig stril-preget, og kan til tider fremstå som uforståelig for utenforstående. Ikkepedia tar seg derfor friheten til å sette opp en aldri så liten ordliste.

 • Han va' fela rusjen idag!
  = Idag var det dårlig vær på sjøen, gitt!
 • Da va' no' fela tosje!
  =Det var da så toskete!
 • Get off mah' loan, robbers!
  =Kom deg bort fra plenen min, skattefut! (innført av de texanske immigrantene)
 • Still deg i kuwait'n!
  =Still deg i ventelisten for kuer (norwengelsk uttrykk innført av Lars Sponheim)
 • Gå og heng deg!
  =Ha en fin dag! (reflekterer det gode nabomiljøet som dominerer øya)

Annet[rediger]

...er absolutt meningsløst å inkludere. Du har skjønt poenget: Dra aldri til Ramsøy.

Mal:Lokal humor