Ravi

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Ivar Christian Johansen (født 32. april femten hundr' og fjorten) mest kjent som Ravi eller han dærre fyr'n med rødt skjegg som ikke kan skrive orntli! er en Svensk-Norsk pirat, innbildt dyslektiker og rapper. Han har utgitt flere sanger, blant dem er det ikke mye å skryte av. Ta for eksempel Utadæsjælåplevelse. Hva i all verden betyr det? Saikåu djåu og Gla'bitr er meningsløst også.

Ravi i 1995


Oppvekst[rediger]

Han vokste opp sammen med Kaptein Sortebill, og seilte mye på sjøen i vind og blest. Derfor fikk han ingen god utdanning, og måtte tilbringe mye av tiden i India. I India snakker ingen Norsk, og han kunne ikke lære seg å "skrive" før han ble løslatt fra Kaptein Sortebill i 1995. Da dro han til Sverige og bosatte seg der. Han gikk på en normal Svensk drittskole, og ble ferdig etter 7 år med hardt strev. Han flyttet så til Marnardal og begynte da karrieren sin som artist, sammen med DJ Løve.

Karriere[rediger]

Ravi har utgitt en rekke albumer, blant annet Lekr svenskebutik, og oppfølgeren, Kjøpr billidrit å en gitar. Han utga også albumet Den gamle arbæidsdagn, som var basert på de 481 årene han jobbet for Kaptein Sortebill. Han fikk mye kritikk for albumnavnene, og fikk dermed diagnosen dysleksi. Men han har selv skrivet et klagebrev til staten:

Ær dere dome? Tror dere jei har dysleksi? Vorfår skule jei hat de, når jei jik på en utmærket flåt svensk skole? Jei ber om unsjyllning! Me venli hilsen, Ravi.