Real Madrid

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Fra grunnleggelse til Den Spanske Borgerkrig

I 1902 ble en sport introdusert til Spania som kom fra England. Sporten ble kalt fotball. Da kong Alfonso XIII fikk høre om denne sporten, ville han lage et nytt fotballag. Og laget ble kalt Real Madrid (Real= Kongelig).

Real Madrid hadde fått seg et lag, men trengte en klubbpresident. Så en Mann som het Juan Padrós Rubió fikk jobben. Han var fra Catalonia og var født 1.desember 1869. Han var Real Madrids president fra 1902 til 1904. Etter det var broren hans president fra 1904 til 1908. Han het Carlos Padrós Rubió. Carlos ble klubbpresident han var bedre enn broren hans i fotball. Begge brødrene oppfant også Copa del Rey sammen.


Copa del Rey Den første Copa del Rey, var en feiring for kroningen av kong Alfonso XIII. Copa del Rey er en fotball turnering for nesten hele Spania. I den første turneringen var det kun fire lag med, Men nå er det 83 lag med. Lagene var Club Vizcaya, FC Barcelona, Real Madrid C.F. og Athletic Bilbao. I den første finalen slo Club Vizcaya FC Barcelona 2-1. Året etter kom Real Madrid i finalen, men tapte mot Athletic Bilbao 3-2. I 1905 fikk Real Madrid hevn over Athletic Bilbao 1-0. Og i 1906 vant Real Madrid cupen enda en gang. De vant 1-4 over Athletic Bilbao. De har vunnet 19 Copas del Rey.


La Liga Real Madrid vant sitt første La Liga i 1931- 32. Under 1930- 1936 var legenden Ricardo Zamora kaptein. Han var grunnen at Real Madrid vant 2 ligaer, 2 spanske cup, 3 mesterskap og 5 Mancomunados trofeer. De holder rekorden for flest liga titler i Spania med 32 titler.


De store fiendene

Nesten alle Real Madrid fans hater Barcelona, fordi Barca var imot General Franco under Den Spanske Borgerkrig. De mente at Franco gjorde ting som var feil. Det gjorde General Franco sint, og han brukte Real Madrid som våpen mot den katalanske hovedstaden, Barcelona. Kampene de spiller mot hverandre blir kalt for El Clasico. Første kamp som store fiender, var 17. februar 1929. Real Madrid slo dem 1-2 som bortelag. Det største antallet visninger i en vanlig El Clasico kamp, er 400 millioner.

Alfredo Di Stefano

En annen grunn til fiendskapet, er Alfredo Di Stefano. Di Stefano, Spilte en sommer for Barcelona. Men det Spanske Fotball Forbund (RFEF) godtok ikke ham som Barcelona spiller, og han måtte tilbake til sin gamle klubb Millonarios. Men tro det eller ei, Real Madrid fikk tak i Di Stefano. Første El Clasico med Di Stefano var fantastisk. Real Madrid vant 5-0, og Di Stefano scoret fire av de. Med han på laget vant de åtte La Liga titler, en spansk cup og fem Champions League på rad.

Luis Figo En av de største grunnene de hater hverandre for, er Luis Figo. Han gikk over til Real Madrid fra Barcelona. Figo mente at han ikke trivdes hos Barca, så han ville dra. Under den første El Clasico han spilte for Real Madrid, ble det kastet ting på han, bl.a. et grisehode. Under Em i 2000, stormet en Barca fan ut på banen og kastet et Barcelona flagg på stjernespilleren Figo. Den som kastet flagget er også kjent som Jimmy Jump.

4.3 Cristiano Ronaldo og Lionel Messi Det de fleste Real og Barca fans krangler om, er hvem som er best imellom Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. I den forrige sesongen spilte Ronaldo bedre i følge Eurosport. Han hadde scoret flest mål og hadde vunnet Champions League. Ifølge messivsronaldo.net har Ronaldo vunnet flest Golden Boots mens Messi har vunnet flest Ballon d'Or.


Real Madrids største legender

Roberto Carlos Roberto Carlos var født 10. april 1973 i Garça, São Paulo i Brasil. Allerede som 16, var han på førstelaget til União São João. Han startet karrieren sin som spiss (den som er helt forrest på banen), men til slutt spilte han som venstreback. I 1996 overførte han fra Internazionale (Inter Milan) til Real Madrid. Hos Real Madrid spilte han 370 kamper og scoret 47 mål. Senere ble han overført til det tyrkiske laget, Fenerbahçe.

Zinedine Zidane Zidane blir regnet som en av de beste spillerne i fotball noensinne. Han ble født 23. juni 1972 i La Castellane, Marseille. Når han var14 år gammel, var han på førstelaget AS Cannes. Etter sitt første sesong hos Cannes, var mange franske fotballag interessert i Zidane. De hadde ikke så veldig lyst til å selge han, men til slutt ble han solgt til FC Girondins de Bordeaux. Etter fire år hos Bordeaux, ble han overført til Serie A kjempene Juventus. Så ble han overført til Real Madrid. Nå er hen hovedtreneren til Real Madrid.

Raúl González Raúl var født 27. juni 1977 i Madrid, Spania. Mens han spilte som en 14 åring hos sin lokale klubb, kom Atletico Madrid og spurte om han ville være med på deres ungdomslag, og han svarte ja. Senere kjøpte Real Madrid han og spilte for tredjelaget deres. Så kom han til andrelaget, og til slutt var han kaptein på førstelaget. Den siste klubben han spilte for, var New York Cosmos.


Santiago Bernabéu Santiago var født 8. juni 1895 i Almansa, Spania. Han startet og sluttet karrieren sin hos Real Madrid. Han er grunnen til at Real Madrid er en av verdens beste og velkjent klubb. Det er derfor stadions navn er Santiago Bernabéu.

Iker Casillas Real Madrid legenden Iker var født 20. mai 1981 i hovedstaden Madrid. Han har spilt for Real Madrid siden var ni.Han startet med å spille i tredjelaget, og hele veien til førstelaget.

Real Madrid og fotballturneringer

La Decima La Decima betyr «Den Tiende» på spansk. Dette er en av de viktigste tingene i hele Real Madrids historie. Det er viktig fordi det er den tiende Champions League trofeen de har løftet. De spilte mot Atletico Madrid, altså rivalene fra andre siden av byen. 6.2 Det som skjedde på slutten av UCL finalen Det var nittiende minutt, og Atletico ledet 1- 0. De hadde lagt til fem minutter til. Real jobbet så hardt for å få La Decima. De hadde ventet tolv år for å få den. Real Madrid fikk flere sjanser på mål, men bommet. Så fikk de en corner, Luka Modric skulle legge den. Han la en perfekt ball in til Sergio Ramos, som scoret!!! Alle fansene i stadion begynte å juble, og var glade for å få et Champions League vinn som de hadde ventet tolv år på. Etter at Sergio Ramos hadde scoret målet, ble det lagt til tilleggsminutter. Under tilleggsminuttene scoret Real Madrid 3 mål til. De ble scoret av Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og Marcelo. Stillingen til slutt ble 4-1.


Champions League grunnleggelse

Champions League ble grunnlagt i 1955 av Union of European Football Associations (UEFA). Først het de the European Champions Cup, men de byttet navn mellom 1992- 1993 sesongen. Forkortelsen er UCL. Den første Champions League ble vunnet av Real Madrid 4- 3 mot Stade de Reims. Real Madrid vant de første fem versjonene av Champions League. Etter det vant SL Benfica to ganger på rad.


Real Madrid UCL trofeer

Real Madrid har vunnet Champions League i 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1999, 2000, 2002, 2014, 2016. Når de vant i 1966, måtte de vente 23 år for å vinne neste UCL trofe. Det var i 1999. Real Madrid har kommet til finalen, men har tapt i 1962, 1964 og i 1981.

Real Madrid og UEFA Super Cup Real Madrid har vunnet Super Cup i 2002 og 2016. Super Cup er en kamp for vinnerne av UCL og Europa League (Europa League er på en måte Champions League for dårlige lag...). De har tapt UEFA Super Cup i 1998, 2000 og 2014.

Real Madrids 2016- 17 tropp

Hver sommer så kan hvert lag fra Europa kjøpe spillere, og Real Madrid kjøper flest spillere enn alle andre klubber. I år har de kjøpt Theo Hernandez og Dani Ceballos.


De beste spillerne En av de beste spillerne i verden er Cristiano Ronaldo, som ble kjøpt av Real Madrid i 2009 for 94 000 000 €. I 2013 kjøpte Real Gareth Bale for 100 800 000 €. Dette er blant de dyreste kjøpesummene i historien. De to er de beste spillerne i Real Madrid akkurat nå.

Alle spillerne på første laget Keeperen er Keylor Navas. Spillerne som er helt bakerst (forsvaret) er Sergio Ramos, Pepe, Marcelo og Dani Alves. Midtbane spillerne er Casemiro, Toni Kroos og Luka Modric. Angrepsspillerne er Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og Karim Benzema.


Galácticos, det beste laget i Real Madrids historie

Med en gang Florentino Perez ble Real Madrids klubbpreident, kjøpte han gode og dyre spillere. Du har hørt om noen av dem, som Raúl González, Zinedine Zidane og Roberto Carlos. Men du har ikke hørt om for. eks. David Beckham, Walter Samuel, Ronaldo (R9) og Steve McManaman.

De dyreste spillerne

De fem dyreste spillerne kostet over 35,000,000€.

1. Den dyreste spilleren var Zinedine Zidane som var overført fra Juventus for 73,500,000€.

2. Etter han kommer Luis Figo som kom fra Barcelona for 62,000,000€.

3. Før Cristiano Ronaldo var det en annen kjent fotballspiller som het Ronaldo. Han blir kalt R9 fordi nummeret på T- skjorten hans var 9. Han ble overført fra Inter Milan for 45,000,000€.

4. David Beckham var en stjernespiller for Manchester United. Men i 2003 kjøpte Real Madrid han for 37,500,000€.

5. Arjen Robben, var en stor flopp for Real Madrid. Han kom fra Chelsea for 36,000,000€.