Reddhare

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Reddhare

Reddhare, nervøst pattedyr med lange ører. Dyret påstås å leve i dype skoger eller nær åpne landskap, men dette er vanskelig å bekrefte.En av reddharens værste fiender er grytulven.


Historie[rediger]

Reddharen dukker opp tidlig i historien. Det interessante med reddharen er at alle har hørt om den, men ingen har sett den. Reddharer har vært tilstede ved omtrent alle historiske begivenheter, men den er likevel sjeldent avbildet, eller omtalt i historiske kilder. Likevel kan øyenvitner i nesten alle krisesituasjoner bevitne at det var reddharer tistede. Selv på Titanic var det reddharer ombord, selv om de ikke figurerer på de offisielle pasasjerlistene.

Formering[rediger]

Man antar at reddharen formerer seg med skrekkblandet fryd. I utgangspunktet er hunnen og hannen så nervøse og redde for hverandre at det tar flere uker før første berøring. Når de først har kommet i gang formerer de seg dog i et skrekkelig tempo, og de får skremmende mange barn. Ikk erart disse dyrene er redde.

Overtro[rediger]

I mange kulturer forsøker man å skremme unge menn med reddharer, men da de er uhyggelig vanskelig å fange har ingen gjennomført dette ritualet enda. Man har derfor ingen formening om resultatet av en slik tradisjon.