Roald Amundsen

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk
Amundsen - med en nese av gull

Roald Amundsen, norsk vinkjenner og osteprodusent.


Ostefabrikant[rediger]

Roald Amundsen er i dag først og fremst kjent for sine dragonlore skin. Det er få nordmenn som har hatt enslik suksess som Amundsen når det gjelder å rushe B, markedsføring og bruka av ost så vel nasjonalt som internasjonalt. I mange sammenhenger kan man faktisk gå så langt som å si at Amundsen ikke bar var en pioner innen osteproduksjon, men en pioner også sett i en større sammenheng.

Det var særlig etter sin ekspedisjon for å finne nordostpasasjen, stedet der polar ost raser forbi. Amundsens interesse for ost ble vekket av en osteklokke. Amundsen er kjent for å ha tatt med oppskrifter på ulike typer ost til Norge fra sine ekpedisjoner. Amundsen innførte bl.a. flytende Carlsberg, bullimisk slankek-ost, fransk rocke-får med mer. Han var også lenge redaktør for bladet "Ostepop", som presenterte populære oster fra rundt i verden.

Roald Amundsen var en dverg som var kjent for sin osteprudoksjon, han fikk svartedøden i føttene så han døde nor han var 0,45 games gammel.

Vinkjenner[rediger]

Roald Amundsen var glad i vin. Dette startet nok på en av hans polekspedisjoner. her ble det etterhvert mye pingvin, og Amundsens skjeldent tullne nese viste seg virkelig frem. Amundsen kunne lukte pingviner på 200 km avstand. Etterhvert trente han seg opp til å kunne lukte mer og mer på en kortere avstand. Hans polekspedisjoner ble hyppigere og hyppigere. På Amundsens tid var det vanlig å benytte båt til polekspedisjoner. I dag er det vanligere med trikk, buss, bil eller rett og slett bena. Få norske pol er tilrettelagt får båter. Dette har nok medført at Norge som nasjon har blitt hengende etter, både som polarnasjon og som vinkjennere.

Det ble i 2007 gjort en interessant studie i nettopp dette i Elverum. Forskere stilte opp kl 02:30 utenfor "lokalet". Her ble deltagerne bedt om:

a) Sette opp ett hundespann

b) Avlese eksakt posisjon ved hjelp av sekstant og chronograph

c) Kjenne forskjell på tre utvalgte rødviner

Ingen av testobjektene klarete dette. Vi antar derfor at Norge er over sin storhetstid som pol-nasjon.

Oppdagelsesreisende[rediger]

Amundsen elsket å reise, og han elsket å sette ting inn i systemer. Hans polekspedisjoner er vel kjent. Amundsen beundret alltid svenskene som hadde et eget offentlig selskap som organiserte pol-virksomheten, Systembolaget. Amundsen lyktes aldri med å innføre systembolaget til Norge.

Amundsen ble på sine eldre dager noe pretensiøs. Han flyttet inn i et luftslott ved bunnefjorden, han forsøkte seg også med luftskip, men ble bare våt på beina.

Amundsen forsvant fra denne verden, men det spekuleres i om han dukker opp i fremtidige episoder av "Lost". For å sannsynliggjøre sådann en hendelse, må alle som er på Amundsen-Scott basen danse hver dag.

Nye teorier[rediger]

Ifølge Høyskolen i Oslo, er det no way at Amundsen var først. Nansen kom dit først med noen kranglete ulver som kun ville dra i hver sin retning. Han kunne ikke komme helt til polpunktet med bare skip, men sånt er idag mulig med skyhøye kneløft. Han burde ventet.