Såpedispenser

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

«Det er nu en frygt, der mig haver i sitt onde!»

- Henrik Wergeland

«Why does everyone claim to be the inventors of my inventions?»

- MacGyver

«Hendene i været, ellers såper jeg deg inn!»

- Bankraner

Såpedispenseren er en farlig gjenstand, skapt for å drepe, kun designet for å imponere. Man skal alltid holde god avstand, når såpen begynner å sprute i vinkel.


Tidlig begynnelse[rediger]

Såpedispenseren fikk sitt inntog i 1942, da tyske professorer tok med seg innretningen inn i Norge. Målet var at nordmenn skulle se på oppfinnelsen som en praktisk ressurs når de skulle vaske hendene. I virkeligheten var dette et livsfarlig våpen. Den tyske oppfinneren Mark Preusfick fant i 1932 ut en måte man kunne spionere på sivilbefolkningen på, uten å sette sitt liv til spille. Gjennom en gjennomsiktig plastbeholder, skulle et lytteapparat fange opp lyder som ble avgitt i husstandene. Såpen var ment som dekke, men ble brukt til å vaske seg med. Ettersom nordmennene fant avlyttingssystemet, måtte de tyske ingeniørene utstyre såpedispenseren med en innebygget bombe, laget til å drepe alt i 3 millimeters omkrets.


Bruksområder[rediger]

Ved utbruddet av den kalde krigen, kjøpte De forente stater inn alle såpedispensere de hadde råd til. Dessverre hadde russerene fått kjøpt et par milliarder før dem, og hadde allerede installert enhetene i skoler og andre offentlige bygg i blant annet Norge. Amerikanerne brukte såpedispenserne som håndgranater i krig.


Giftig[rediger]

Som de fleste vet er såpe livsfarlig. Det er bare myndighetene som har funnet på en skrullete idé om at alle skal vaske seg med det livsfarlige klisset. Såpen som blir brukt i såpedispenserene den dag i dag er så kraftig at det kan drepe 4.5 mrd bakterier på under 3 sek.

Utrydning[rediger]

I følge MacGyvers håndbok The soap and it's dangerous species bør man helst utrydde såpedispenseren etter denne oppskriften:

  • Åpne såpedispenseren ved hjelp av en spiker.
  • Bruk en fiskestang laget av en grein og en gummistrikk, og fisk opp bomben du mest sannsynlig vil finne i bunnen av dispenseren. (Hvis ikke, løp!)
  • Lag en bil av 50 meter piggtråd og et par biter med Gaffa-teip.
  • Kjør over bomben med bilen.
  • Ta ned resten av såpedispenseren fra veggen, og gjem den i ditt eget arkiv for senere bruk.
  • Gjør det samme med andre såpedispensere du måtte finne.
En av de mange farlige såpedispenserne man kan finne på offentlige institusjoner. Utrydningen av såpedispensere er ennå ikke et avsluttet kapittel.