Søknad

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

En søknad er ett hjelpemiddel til å få kommet seg inn i en jobbsituasjon. Dette går ut på å selge seg selv som den beste personen i to sko/støvler/crocs, med alt det superlativisk positive som du har i ditt vokabulær å tilby den bedriften du ønsker å få jobb i.

Sosial, utagerende, innovativ, løsningsorientert, reflekterende, pliktoppfyllende osv. er eksempler på terminologier som går igjen i alle folks forsøk på å prostituere seg selv og gi et fantastisk bilde av hvem man er og hvorfor man selv skal bli valgt, selv om man i utgangspunktet kan være like hyggelig og omgjengelig som en eremitt med store hygieniske utfordringer.

Til tross for hvor god din søknad er, er også trynefaktoren en viktig del av dette om man kommer så langt som til ett intervju. Er du like fotogen som en pingvinpenis og derpå like smart som en underutviklet amøbe er det ikke noe som tilsier at nettopp du skal få jobben uten å gå seksuellt til verks.

Å være falsk som fy fasan er ett godt råd for å oppnå hva som helst i livet.

Så skryt av det som skrytes kan, til og med så banale ting som at du er flink til å tørke deg selv etter endt dobesøk, kan omformuleres på en slik måte at det kan virke som om dette er noe du virkelig mestrer og kan tilby videre lærdom/evner til din nye arbeidsgiver.