Sør-Odal

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Sør-Odal er hovedstad i Norge og Sverige og har 10 000000000 innbyggere til tross for at det kun ligger i Norge og ikke Sverige, men kalles ofte verdens navle, der det ligger nedenfor midten i Hedmark. I Sør-Odal ligger det mange flotte bygder og steder som nok har sett sine beste dager. Noen av dem ser ut som de gjorde på 1960-tallet fortsatt. Folka som bor der sier «skær» og «itte». De mest kjente stedene er Sander, Skarnes, Øktnertoppen, Slåstad, Galterud og Ullern (Ingen vet enda hva Øktnertoppen er).

Personer fra Sør-Odal blir kalt sør-odølinger, og blir stort sett oppfattet som veldig spesielle mennesker.


Den fancy gourmetrestauranten Bella og Norges største kjøpesenter Parken (som består av en matbutikk, et apotek, nille og en klesbutikk), er det naturlig samlingspunkt for både ungdommer og godt voksne mennesker i Sør-Odal. På Bella kan man f.eks nyte en cola til den eksklusive kebaben man spiser, og på Parken kan man hygge seg mens kameraten din prøver å få dama på Mix til å selge snus til deg.

Gjennomsnittsalderen for når barn begynner å snuse er på rundt 8 år, og man kan ikke gå noen steder uten å se minst en eller to fjortenåringer med en snusklump på størrelse med en kattunge i overleppa. Dette regnes som et statussymbol - jo større snusklump, jo høyere opp på rangstigen er du.

Det er en ungdomsskole i Sør-Odal og en videregående skole. Den videregående skolen heter Skarnes vgs, og tar imot forvirrede sjeler fra Sør-Odal og Kongsvinger. I enkelte tilfeller kommer også langveisfarne fra Eidskog. Ofte kan man også observere indianere fra nabokommunen Nord-Odal, som er lett gjenkjennelige på deres særegne språk og kommunikasjon ved hjelp av røyksignaler.


Skarnes[rediger]

Skarnes er Sør-Odals hovedstad, det sørget Henning Myrvang for. Som nevnt finnes både ungdomsskolen og Parken kjøpesenter her, i tillegg til stasjonen hvor toget fra Oslo kanskje stopper hvis du er heldig. Skarnes har også et helt treningssenter hvor folk gjerne går for å vise andre hvor mye de kan svette.

Skarnes er velkjent for sine kulinariske opplevelsesmuligheter, representert ved restauranten Bella og puben "5 brødre" som vel strengt tatt bare drives av to. 5 brødre er den eneste puben i Sør-Odal, og lokalbefolkningen hygger seg stadig. Hva dette har å si for ungdomsgraviditetene i kommunen strides de lærde fremdeles om.

Skarnes' levetid som tettsted går likevel mot slutten, etter at Henning Myrvang (tidligere ordfører og diktator) trumfet gjennom utbygging av ny firefelts Rv.2 over fotballbanen på ungdomsskolen.

Politikk i Sør-Odal[rediger]

Sør-Odal har en særegen form for politikk. Den heter "fa'arn minn stæmte AP, og farfa'arn minn stæmte AP, og fa'ar tæll farfarn minn stæmte AP, og farfa'arn tæll farfa'arn minn stæmte AP, så da stæmmer je AP au!". Sør-Odølinger tar ikke politikeren i seg selv så tungt, så lenge han har en rose på jakka. Dette har resultert i et heller enformig rådhus, hvor Henning Myrvang satt som ordfører i 32 år. I disse dager er Knut Hvithammer ordfører, eller "Myrvangs dukke" som enkelte foretrekker å betegne ham som, også han en ape.

Mens resten av Norge er bekymret for olje og viltforvaltning og snørydding, tar sør-odølingen slike utfordringer med stor ro. Han har jo sin egen traktor til snørødding, æljen rusler rundt i skogen som'n støtt har gjort, skulle det komma ulv finner'n bare fram litt kjøtt som'n putter litt gift i, og "ølja" kommer da frå tankbilen som er innom en "gong" i halvåret. Nei, i Sør-Odal kriges det om helt andre ting: nemlig vægen. Ny riksvei 2 fra E6 til Sverige ble vedtattpå 2000-tallet. Oppegående mennesker som vil komme seg fra Sverige/ Kongsvinger til Oslo raskest mulig vil med et lite øyekast på kartet kunne se at for å oppnå dette går ikke veien gjennom Skarnes og over mesteparten av dyrkbar mark i kommunen. Folket engasjerte seg i folkeavstemninger og demonstrasjonstog, men mot diktator Henning hjalp det lite.

Sør-Odals politikere har også stor tro på at asylsøkere og andre innvandrere er styggedom, og unngår dem som best mulig. Skolebarn i Sør-Odal er derfor heldige om de møter på en ikke-etnisk nordmann før de evnt begynner på universitetet. Svensker kan til nød gå an, men de blir da plassert så langt unna Skarnes som mulig for å unngå evnt smitte.

Ungdomsskolen[rediger]

Sør-Odal ungdomsskole er en skole der vi har lærere som virkelig brenner for at vi skal få en utdanning! Dette gjøres ofte ved å få elevene til å slå hverandre i hodet med bøker, ved å sikre seg kvalitetsrektorer, og la barna spille badminton i 300m/sek motvind.

Jokern er skolens kantine, hvor man kan kjøpe Sør-Odalske delikatesser som sjokolade og cola til lunsj.

Merk:: Denne artikkelen har ikke blitt redigert på 31 dager. Den vil derfor bli vurdert slettet.

Kjente Sør-Odølinger[rediger]