Saft

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

«Saftig!»

- Jonas Lie om saft

«Det var jeg som oppfant saft for f&%#!»

- Einstein om saft

«Det var jeg det magiske rompe-trollet fra Oz som fant opp saft»

- Rompetroll om saft

Slik saft som oftest forekommer, i flasker.
Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!


Saft er en grønn substans, avsatt fra et skvist eple (aka. Den Forbudne Frukt). Saften finnes som oftest i væskeform, og har for vane å oppstå i trange ganger i Sveits. Det er vanlig at saft brukes som et slags middel mot midd, da særlig utbredt i Nederland. Et kjent saftmerke er Lerum, som produserer Bringebærsaft. Det har i lengre tid blitt spekulert i, spesielt av Iranske innvandrere, om Lerum har en utspekulert plan om å utslette Polen. Saft er viktig for kroppen sier legen Heinz. I hvertfall den med mest sukker i.Saft kan også være et ordtrykk. "Er du saft?, så slutt å bland deg"

Saft er et fargestoff som mange bruker til å farge tisset sitt til en annen farge enn gul. For mange synes at fargen gul har blitt kjedelig. Saft ble funnet opp i Berlin av en dame som het "Donalsa Trupasi Saft". Fargene som finnes nå er rød, grønn, blå, lilla. For 5 års siden fant "Donalsa Trupasi Saft" en annen saft men med samme effekt. Hun hadde funnet ut hvordan hun lagde saft som ble rosa med hubba bubba lukt!! Ett år etter lagde hun en brun enn med cola lukt. Men dessverre lagde hun ikke flere safter fordi hun døde den 13.januar 201... Hun døde av saftene. Forskerne fant ut at saftene inneholdet cellehjerneblålysgift inni saftene. Etter forskerne fant det ut stoppet alle butikker å selge saftene. Og er nå forbudt i Norge, men det blir fortsatt solgt i småbutikker.

Saft i gammel tid[rediger]

Saft ble oppdaget rundt år 1340 av Kristoffer Colombus Vegardsånn, i nyere tid også kjent som MacGyver. Dette var en forhåndsvis spesiell opplevelse, ihvertfall om man skal tro de særdeles deillusjonerte vrangforestillingsfortellingene beskrevet i fra 1349. Her beskriver Colombus sitt første møte med saft, under det store slaget ved Stiklestad, gjennom et møte med Jonas Lie. Det sies i et gammelt sagn fra vikingtiden, at Colombus var den som oppfant Vodkaen, som et bistoff som dannes under bryggingen av saft.

Økonomi[rediger]

PILDEPEEER EN LEGENDE INNEN NORSK GAMING, VED SIAN AV STIAN NOSSAYS

Saft i moderne tid[rediger]

I Europa har det vært liten utvikling av saftproduksjon de siste årene. I Russland har det vært store protester, etter at en omfatende Statshemmelighet ble avslørt av TV2. Det vise seg nemlig at lederen for det Sveitsiske miljøpartiet, Vladimir Putin, hadde et skjult kammer, fylt til randen med Saft. Putin selv påsto at saften kun var et biprodukt av hans ekteskap med Kristin Halvorsen, og at han ikke har en hemmelig hangar med Vodka brygget på eplesaft, noe NRK kan bekrefte. I senere tid har de som stemmer for påbud av homofili på Russiske landeveier har demonstrert hardt, gjerne ved å kaste brennende vodka på hus. Enkelte grupperinger har også protestert ved å drikke sistevnte vodka.


Saftens kjemiske sammensetninger og andre attributter[rediger]

Den vanligste metoden for fremstilling av, spesielt eplesaft, er via en risikabel destillasjon av knuste epler, som har for vane å slå feil, hvilket ofte fører til at menneskeheten, som vi kjenner den, utryddes. Anhilasjon av skjeldne musesorter er en vanlig bivirknig i Sveits. Den kjemiske formelen for saft er:

Det var Einstein som først oppfant og laget saft, men det var Colombus som oppdage den. Derfor er det mange forskere idag som er uenige i hvem som skal krediteres for denne bragd. Det er allikevel den førstnevne teroi, da denne underbygger , som er i bruk i Norske skoler idag.