Sametinget

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk


Sametinget er samenes nasjonale folkevalgte forsamling, som hovedsakelig består av sosialklienter. Mange av sametingets medlemmer har gjennom årene blitt beskyldt for korrupsjon ved at visse medlemmer har økt trygden til enkeltpersoner mot en gyldig stemme ved valg. Ved sametinget holder blant annet den samiske mafiaen og samisk etterretning til.

Politisk terromål

Tinget har også blitt brukt som et politisk terromål av den trønderske terrorgruppa DDE. DDE står som sagt bak flere av de største terrorangrepene i samisk historie, deriblant karrasjokkmasakeren hvor 2 samer og 90 000 rein mistet livet. Etterpå ble det ærklært landesorg i alle samiske regioner av norge, og hendelsen er fortsatt et veldig sårt emne for de fleste samer. Samene og trønderne har etter denne hendelsen vært sverget fiender.

Gjøremål Mesteparten av tiden på tinget går ut på å holde Same-nachspiel hvor det gjennom tidene har kommet fram flere sjokerende avsløringer. Deriblant hvor Mikkel fra skal vi danse ble fersket på vei ut fra festlokalet med 5 nigerianske rein.

Ledelse

Mikkel fra skal vi danse sitter nå inne i sitt 4 år i presidentstolen på sametinget, og stiller snart til gjenvalg. Mikkel var en av dem som presset hardest mulig fram på diverse lover som fremmet samer. feks "Sapmi world domination" loven som går ut på at bare samer har tilgang til samiske territorier, og om du ikker er same vil du uten rettsak bli sendt rett til samenes guantanmo bay som er et sametelt som kontinuerlig blir transportert av rein til forskjellige locations (noe som gjør det umulig å lokalisere fengselet).

Enhver person som beveger seg inn på områder hvor rein oppholder seg vil bli skutt uten advarsel, eneste unntak er Mcgyver og Chuck norris som er helgener i den samiske religion.

Forhandlinger og Brobygging

McGyver og Chuck Norris har ved flere anledninger besøkt sametinget og støttet samenes president Mikkel (fra skal vi danse) . De har også gått sammen og diskutert hvilke problemer samene står ovenfor (som regel mangelen på trygd, og ønsket om økning av antall vinmonopoler i distriktet) Andre ting som har vært høyaktuelt har vært samtaler om hvordan samenes økonomi(som hovedsakelig består av trygd og skattesvindel) skal fordeles.

Samer i sør

Noen samer har sett seg nødt til å flykte fra visse territorier som har blitt okkupert av tyske turrister med bobil.