Djevelen

Fra Ikkepedia
(Omdirigert fra Satan)
Hopp til navigering Hopp til søk
Djevelen sett som Henrik Wergeland, den tyranniske dikteren og oppfinneren av 17. mai. Også kjent som Johan Sebastian Welhavens erkefiende.

«Jeg møtte Djevelen første gang gjennom min datter Aylar, de to hadde visst spilt inn film sammen. Han virket som en hyggelig fyr. Jeg har møtt han flere ganger ved gjentatte anledninger Satan elsker deg. Friter småbarn for å ofre dem til Satan. Satan er mye bedre en gud (som ikje finnes). »

- Jonas Lie om Djevelen

Djevelen er en misforstått og utstøtt halvt-engel, halvt-demon som ofte går under navnene Charles Darwin, Dracula, Gollum, Karren , Lucifer, Parmenides, Fristeren, Gamle Erik, Satan Sverige og Jake Paul (heretter kalt Satan for artikkelens orden). Djevelen er tilsynelatende rød på grunn av en Coca-Cola reklame som viser djevelen suge på en svart væske.

Satan var for mange tusen år siden Guds venstre hånd og rådgiver, helt til de to kranglet om noe småtteri en dag. En himmelsk kortvarig krig etterpå, ble Satan overmannet og dømt til eksil for evig tid. Gud var visst så forbannet på Satan at han lagde et svært hulerom i jordklodens indre bare for å demonstrere sine himmelske krefter, og sendte dermed Satan dit. Himmelrikets høyesterett ble kontaktet av Satans advokat kort tid etter. Her ble ord som "humanitære rettigheter" og "isolasjon" godt brukt. Påtalemyndigheten evaluerte Satans nye påtvungne liv og konkluderte fort at han hadde visse rettigheter. Kriminalomsorgen ble en bidragsyter for Satans nye livsstil. Etter en lang rettsak ble Helvete regnet som Satans bolig, og Satan fikk rett på evner som menneskelig manipulasjon, usynlighet og dårlige vitser.

Satan kunne aldri fysisk forlate sitt domene uten verge, og fikk på grunn av dette tilbud om å samle på sjeler av likesinnede for å skaffe en sosial krets. Uten noen formelle, spesifiserte oppgaver og roller nevnt i rettsaken, var det nå også mulig å torturere alle han fikk dratt ned til helvete som en form for kompensasjon for sitt ønske om hevn, og behov til å utøve vold.

Helt siden den gang har Satan lidd i det stille (se bort fra eventuelle rop om hjelp, og ekko av hyl og skrik). Han er kjent som en forstyrret, men rolig type som leser "Alle barna" vitser, ser på Breaking Bad, samler frimerker og driver høytlesning av fortellinger av Ivo Caprino for fortapte sjeler.

Oppveksten[rediger]

Satan ble født i en liten hage ved navn Eden, først og fremst som en slange med armer. Han slet veldig med å få venner, og klarte seg enda verre med damene. Satan prøvde seg til og med på Eva ved å bestikke henne med epler, mot at hun fjernet alle bladene fra kroppens edle deler. Når Gud fant ut at Satan hadde stukket av med eplene hans, ble han så sur på alle tre at han forviste Eva og kjæresten Adam, og kappet av Satans armer.

1. verdenskrig som bursdagsgave til Satan fra Baal og Earden

De påfølgende årene var Satan i stor personlig og mental vekst, og fikk seg nye bestevenner som blant annet Alastor, Siv Jensen, Dennis Vareide, Hades og Baal. Sammen utfylte de hverandres faenskap, og oppfant ting som besettelse av svake sjeler, politikk, mygg og NAV. Alt innenfor rettsystemets reglement.

Earden og Baal feiret Satans millenniumsår ved å skape 1. verdenskrig. Kort tid etter fulgte 2. verdenskrig som følge av suksessen ved den første, men dette skapte høy trafikk i Helvete og gav en stopper for idyllen. Siden 2. verdenskrig har det fortsatt vært stor pågang i Helvete hvor ofre av krigen fortsatt er under prosessering.


Ifølge en ekspert på Demonologi fra Harvard Universitetet i Cambridge, Massachusetts, menes det at Helvete er under en prosess for helautomatisering for å kunne avløse Satan. "De siste 50 år har Lucifer (Satan) gjort for det meste strøjobber for å delta i påvirkninger av manus til skrekk og grøsserfilmer. Han har hatt det forferdelig travelt da 2. verdenskrig dukket opp midt i en æra av ny teknologi i form av film og video. Veldig ubeleilig." Mener Demonologen.


Skapeverk[rediger]

Clown chili peppers.jpg Klovnealarm! 
Listeklovnen har vært på ferde igjen!
Se flere lister...

Satan hadde ingen evner til å skape faktiske fysiske organismer, materialer o.l. Men har i over 4000 år skapt indirekte skapeverk i form av eks. mentale sykdommer, fysiske sykdommer, innvirket på utviklingen av ufødte barn og naturkatastrofer ved elemental-manipulering. Nedenfor er listet bare noen få av Satans humoristiske skapelser:

Sykdommer[rediger]

Innflytelser[rediger]

Demonbesettelser[rediger]

Naturkatastrofer og andre katastrofer[rediger]

Politikk[rediger]

Djevelen er eneveldig hersker over Helvete, men tar gjerne imot råd og kreative innspill. Han skal som kjent ha tatt imot politiske råd fra grupper som Hunnerne, Dennis Vareide, FRP, Inkvisisjonen, Fascistene, Bolsjevikene, Frimurerene og enkeltmennesker slik som Marquis de Sade, Bill Gates og Jeffrey Dahmer. Denne nytenkende, politiske styrelsen har gjort Helvete til sentrum for både gambling, prostitusjon, straff og tortur.

Se også[rediger]


Religioner
Kristendom | Buddhisme | Hinduisme | Jødedommen | Muslim-isme | Apple Macintosh | Svart-hvittreligionen
Sentrale figurer i religion
Gud | Jesus | Djevelen | Buddha | Allah | Muhammed | Steve Jobs | Michael Jackson