Serbia

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Srbija
Serbia
Serbia-flagg.png
(flagg)
Serbia har ikke våpenskjold
«En serber er ikke en franskmann!»
Serbia-kart.png
Hovedsteder Beograd
Største byer Beograd
Innbyggertall 456.000 ungkarer
Offisielle språk Serbisk
Styreform monarki
Nikola: Andonavic
Statsminister: Dragutin Dragutin
Selvstendighet 2002
Avhengig av Vodka Gorbatsjov
Uavhengig av TITO
Valuta 1 serbisk dollar = 100 serbiske smådollar = 0.000000001 riksdaler

tidssone=Middelalderen

Tidssone Litt bak Russland, men mange timer foran USA
Nasjonaldag 34.april (Richard Gere-dagen)
Landkode SRB
Toppnivådomene por.no
Nasjonalsang:
«Serbia Strong/Remove Kebab»

«Hallo, Montenegro!»

- Forvirret rockeband på konsert i Serbia

«Hallo, Jugoslavia!»

- Det samme bandet på konsert i Serbia

«Hallo, Kosovo!»

- (Se over!)

Serbia er et land i Øst-Europa og navnet på et landområde i Øst-Europa. Serbia ble eget land etter at de ble ditsja av Montenegro, som fikk selvstendighet i juni 2006. I 2008 stakk Kosovo fra Serbia, noe som gjorde at Østfold fulgte etter og fikk sin selvstendighet. Serbia var tidligere rosinen i pølsa for Jugoslavia. Da Jugoslavia gikk i oppløsning ble Serbias nedgradert til et lite ubetydelig land uten venner.Derfor i 2008 klarte, et så lite land på størrelse som Oslo, klarte å bli selvstendig. Serberne har også kjennetrekk for å like å eie alt, spesielt Kosovo og bruker helst steiner for å holde styr på Kosovo

Sport og kultur[rediger]

Serbias nasjonalsport er serbisk ludo. Det spilles som vanlig ludo, men har meget avanserte regler. Regelboka for spillet består av 45 bind og forandres hele tiden. Det er grunnen til at ingen har spilt en korrekt runde siden 1721. Kjoler er viktige for serberne. Alle menn bruker kjole minst tre ganger i uken. Serbia nekter å importere noe fra andre land, noe som har gitt mattradisjonen en blomstringstid. Nasjonalretten i Serbia er Oksetestikler i sur-søt saus og dette spises under Hanukah. Stekt bark, grillet traktorhjul med søle og insektsuppe er eksempler på populære retter.

Musikk[rediger]

Serbia vant Eurovison Song Contest 2007.Vi vet at serberne er så flinke til å synge, men vi må bare ta det rolig) . Sangen er inspirert av en tur med Bybanen, og heter nnoibaJS nnarB. Serbia har i lengre tid jobbet med å skaffe seg flere naboland, og dette ga altså resultater. Electrotrancepop er meget populært i diskotekene i Beograd. Musikken spilles så høyt og gjentas så ofte at alle mellom 18 og 30 er blitt døve. Se også: Helvete.

Nasjonalsangen til Serbia heter "Serbia Strong/Remove Kebab". Sangen er inspirert av en historisk hendelse som skjedde i det ottomanske riket, bare du hører denne sangen: https://www.youtube.com/watch?v=gAUU5uXsFiI

Men den største og mest populære aktiviteten i Serbia er kone-banking. Helt siden landet ble oppdaget av Borat i 1990 så har konebanking vært landets stolthet. Verdensmesteren i konebanking var Slobodan Milosevic, men han døde en grusom død i haag der årsak er ukjent. Noen sier at alle damene han banka samlet seg og banka han så hardt at de kjente det nede i helvette.

Kjente personer[rediger]

Dusan er den mest kjente ludospilleren fra Serbia, men hans store svakhet er topspin på terningene. Han kjennetegnes med de rosa terningene og den trange medisinskjorta uten armer. Han blir sponset av Rema 1000, gamlehjemmet i Bodø, Burger King, Hennes & Mauritz, men hovedsponsoren hans er Cappelen. I tillegg har han tennis som hobby.

Dusan er blitt mer og mer mongo etter overdosering av stekt bark og søle.

En annen kjent ludospiller var Gavrilo Princip, som for rundt 100 år siden var kjent som verdens nest beste ludospiller. Et av hans få tap er i dag kjent som en av de utløsende årsakene til 1. verdenskrig, som igjen bidro til internett.

Gavrilo Princip har blitt sterk av å spise Porcija cevapa.

Serbisk Hasj[rediger]

Nikola røyker serbisk hasj hver dag!

Gamle og nye land i Europa som det er all grunn til å vite noe om!
Vi skal være venner med noen, og kanskje krige mot andre en gang.
Trueu.jpg
Albanie · Allemagne · Andorre · Angleterre · Arménie · Azerbaïdjan · Autriche · Belgique · Biélorussie · Bosnie-Herzégovine · Bulgarie · Chypre · Crète · Croatie · Danemark · Dingdongsaker · Écosse · Édmarque · Espagne · Estonie · Finlande · France · Géorgie · Gibraltar · Grèce · Groland . Hongrie · Îles Féroé · Irlande · Irlande du Nord · Islande · Italie · Kosovo · Le Monde · Lettonie · Liechtenstein · Lituanie · Luxembourg · République de Macédoine · Malte · Moldavie · Monaco · Monténégro · Norvège · Orcades · Pays-Bas · Pays de Galles · Pologne · Portugal · République tchèque · Roumanie · Royaume-Uni · Russie · Saint-Marin · Serbie · Sicile · Slovaquie · Slovénie · Suède · Sud · Suisse · Tchécoslovaquie · Timor Leste · Turquie · Ukraine · Union Européenne · URSS · Vatican · Yougoslavie · Øya Sodor
Det er altfor få aksenter i norsk språk, som for eksempel accent aigu og accent grave, for ikke å snakke om accent circumflex.