Sfinx

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Sfinxen poserer foran Kefir-pyramiden. Litago-pyramiden var dessverre ikke tilstede.

En sfinx er et dyrelignende mytologisk dyr som ligger og slapper av. Den mest kjente (og definitivt største) ligger mellom pyramidene i Giza, Egypt. Det er ingen som husker hvordan den havnet der, men før i tiden skal den ha passet på inngangen til den største pyramiden og slapp bare inn de turistene som hadde gyldig billett og kunne svare på en gåte.

Sfinxens gåte[rediger]

Hva gåten var har det vært forsket ganske mye på, først og fremst fordi forskere vet inderlig vel at de blir arbeidsledige den dagen de er så dumme å legge fram et endelig svar. (Særlig hvis svaret er døvt og tok urimelig lang tid å finne). Nå tenker du sikkert at det er jo bare å spørre en av turistene, problemet er at snyteskaftet til sfinxen ramlet av under den siste influensakrigen og etter det har ingen hørt gåten. Derfor kan forskerne hale ut tiden med å rote rundt i gamle papyrusruller så lenge de gidder.

Sfinxens mulige gåte[rediger]

Rivaliserende forskere har med livet som innsats smuglet ut det som kan være sfinxens gåte: "Hva er det som er mykt og brunt, og har fire ben"

Mulige svar på sfinxens mulige gåte[rediger]

  • En skinnsofa
  • En gudbrandsdalshest
  • En gudbrandsdalsost (på et bord)
  • Prim (formodentlig også på et bord)
  • To arabere
  • Fire enbente arabere
  • Fem arabere (hvorav to står på ett ben, en står på to, og to står på hendene)
  • En full nordmann i juli

Advarsel[rediger]

Hvis du noensinne besøker sfinxen så skal du være obs på en bande med uskyldig utseende unger med dertil uskyldig utseende kameler. De skyr ingen midler for å lure deg opp på en kamel og halvveis ut i ørkenen før de avkrever deg en heftig betaling for å vise deg hvordan du styrer det elendige dyret tilbake mot sivilisasjonen. Alt du sitter igjen med er et billig engangskamera med noen kornete bilder av den forbannede kamelen for å gni det skikkelig inn.