Siesta

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Denne kjekke meksikanske mannen tar seg en siesta.


Siesta (Spansk ord, stammer fra den egyptiske fortegnelsen: "gidder ikke jobbe") Stammer fra de egyptiske kongene som levde for mange tusen år siden. Dette utrykket kommer fra den politiske hendelsen som opptso under konstruksjon av den enorme pyramiden Khafrez pyramid. Denne pyramiden ble orginalt oppfunnet for å forhindre at flommer skulle rive ned de geometriske veggene lagd av kjempe blokker av sand. Dette var den smarteste ideen egypterne hadde funnet, men som viste seg å være bortkastet tid og ressurser da egypterne fant ut at det ikke oppstod flom i ørkenen.

Denne feite britiske mannen tar seg en siesta. Midt i arbeidstiden!


Oppfinnelsen[rediger]

Da en slave skrapte seg på en skarp stein, som viste seg å være et av de historiske fundene i senere tid, fikk han så vondt, at i den glovarme heten i Egypts ørken, satte han seg ned under arbeid. Mens han satt og vred seg i smerte midt på konstruksjonsområdet til den nye pyramiden, midt på dagen, begynte folk å følge mannens bevegelser. 500 000 slaver lå på bakken og vred seg rundt mens de ropte الْعَرَبيّة (Som på norsk betyr: HELVETE!) Folket trodde dette var en egyptisk tilbedelse for å tilbe gudene, og be dem om å skåne mennesket.

Grans har stjålet navnet siesta, selv om bestyreren i firmaet er mot pauser i arbeidstiden!

Konsekvenser[rediger]

Etter denne dagen har denne latheten spredt seg til andre land som Spania. Latheten har blitt større og større, og for ikke mange hundre år siden sluttet de troende å gjøren denne "tilbredelsen", fordi folk var for late, eller hadde problemer med hofte og bein. Nå har de heller begynt å se på tv, eller være på datamaskinen eller finne på noe gøy istedenfor denne fysisk harde "øvelsen" som måtte gjennomføres en gang for dagen.


Styremaktens syn[rediger]

Styret i land som Spania, der folket rett og slett går fra jobb midt i jobbtiden, driter rett og slett i dette. Så lenge de får gå hjem selv og finne på noe annet så bryr ikke de seg om at hele landet og handsmarkede stenger under denne tiden.