Sjira Phmoek

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Sjira Phmoek er en transseksuell, indonesisk politiker og erotikkforfatter. Han er ordfører i den mosambikske storbyen Nueltho Otishu. Han ble født i 1967 og står som den eneste transseksuelle ordføreren sør for ekvator. Sjira Phmoek er fetteren til den kontroversielle borgermesteren av Enyetuenwuevue Ugbemugbem, Uvuveve Osas.

Dynamittkatastrofen i 1999[rediger]

I 1999, da Sjira Phmoek ble valgt som ordfører i Nueltho Otishu for første gang, sto Mosambik under en økonomisk krise. Den viktige eksporten av dynamitter til Sør-Amerika var blitt avbrutt på grunn av plutselig mangel på fraktfly. Landet var i krisemodus. Sjira Phmoek sto frem og kom opp med ideen om å bruke store lasteskip for å frakte dynamitten. Dette var ingen ny idé, men landet var lenge skremte av de store båtene på grunn av Lastekrisen i Mosambik. Denne løsningen førte til sjudobling av profitt i storbyen, og befolkningen økte med 127% de neste fem årene, fra 320 000 til 860 000.

Kjønnsovergangen[rediger]

Da Sjira Phmoek fylte 18 år, skiftet han kjønn fra kvinne til mann. Dette ble gjort hos hans lokale tatovør i hjembyen i Indonesia. Dette ble omtalt mye i greske tabloidaviser, grunnet sladdertørke.