Ski

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk
PointingFinger.jpg


Giovanni Boccaccios mesterverk Decameronen er skrevet av en som levde under svartedauden, og rammefortellingen handler om en gruppe mennesker som flykter fra pesten. Torill Thorstad Hauger har skrevet boka Det kom et skip til Bjørgvin i 1349 (utgitt 1980). Romanen bygger på sagnet om Jostedalsrypa og skildrer unge menneskers møte med pesten. Alfred Hauges Utstein kloster-trilogi er fra denne perioden og kulminerer med at «broder Mortem» avlegger klosteret en visitt.


Giovanni Boccaccios mesterverk Decameronen er skrevet av en som levde under svartedauden, og rammefortellingen handler om en gruppe mennesker som flykter fra pesten. Torill Thorstad Hauger har skrevet boka Det kom et skip til Bjørgvin i 1349 (utgitt 1980). Romanen bygger på sagnet om Jostedalsrypa og skildrer unge menneskers møte med pesten. Alfred Hauges Utstein kloster-trilogi er fra denne perioden og kulminerer med at «broder Mortem» avlegger klosteret en visitt. Ikkepedia gidder ikke å velge for deg, latsabb! Vi har flere artikler som har med ski å gjøre:

SkiSki (by)Ski (sport)
Ski FlyplassSkiballSkibladner
SkienSkigangen
SkihoppingSkilpadde
SkilsmisseSkinkeSkinnvest
SkipSkipper'n
SkiskytingSkismøringSkitguiden
Skittentøy
ski er broderbyen til Ytre enebakk. de fikk si stasjon av Enebakk i 2100 og den står der fortsatt idag. befolkning i ski er -2 mennesker og de er kjent for sin fine strippe klubb (balkan)