Snus

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk


«D hær e mi snusdås. D finns mang snusdåsa, men denj hær e min. Æ ska vårrå trofast mot snusdåsa mi, og aldri, aldri bytt denj ut mot porsjonssnus. Amen.»

- Trønderbataljonen

Snus er en mumrik som ble født i Egypt. Han ble født i 1998 og døde etter 3. verdenskrig (1817). Snus liker å opsøke store hoder av stein for å sove i underleppa deres. Der godgjøres den før den legger ut på en ny vandring til noen annens underleppe. Noe ikke alle vet om er den spesielle "vampyrsnusen" som har den vane å sove i overleppa, dette stimulerer vampyrsnusen maksimalt.

Generelt omdømme[rediger]

En prototype av en såkalt mumrik er OB da Homie. Han liker at mumriken sover i både under- og overleppa og xg,idhtdDKFVKJLPØZPØLZZPØLAIKikakk<dette gir han en fin følelse. Ett annet ord for snus er prell.

Og snus er som kjent ikke farlig, og hvis det er noen som prøver å benekte det har de tapt.

Snus kommer òg i mange versjoner og typer. Du har smak; banan, kukk, eple og bleiesmak. Den siste og mest omtalte smaken bleiesmak er sagt at du bare får ved bruk av porsjon snus. Enkelte tror det er kulere å bruke bakesnus fordi det ikke er som en bleie som ligger i leppa. Snus-eksperter fnyser bare av denne anklagen.


Snus, er også omtalt som verdens sunneste ting, da du putter den under leppa, blir man frisk med engang, og de merkene som er aller sunnest, er Thunder Whitesnow, Skruf extra-stark og Nick and Johnny Crushed ice.


På 1400-1500 tallet var snus forbudt over det ganske land. Snusen var rett og slett alt for stor og full av gjær på den tiden. Det var vanlig at folk som brukte snus på den tiden hadde en leppe som hang ned på knærna. Dette ble forbudt fordi barn som ikke hadde lært og gå enda krabba inni sin egen munn og druknet. det er også veldig kjent at Johann baketryne von schnazz smuglet snus inn til landet på denne tiden, han var franskmann født 1434 og blei over 394 år gammel. Måten dette ble gjort på var og putte snus inn i større baguetter fra frankrike. Disse var så store at selv ikke den største "prellen" i verden kunne klare og utvide den. Det står et minnesmærke rett utenfor stat i Norge den dag i dag.

Bruk[rediger]

  1. kjøpe et lager (5kg)
  2. bare fyr løs.
  3. Ball deg en klype General og sett i kjeften eller under forhuden (det er best)

Ingredienser[rediger]

De trønderske dødssyndene[rediger]

Som alle andre ting trøndere ikke klarer seg uten, er også snusen knyttet til en dødssynd. Om en trønder ikke bruker snus vil han kjenne et uvanlig sug etter nikotin. Dette suget er så sterkt at han vil gjøre hva som helst for å få snuse.

Hva Macgyver sa om snus[rediger]

Nrk P1, "Utrolig, men sant" (12/8/1999):

Smaken av tobakk og kavring siver for oss i dag sakte nedover svelget mens snusen ligger godt tilbaketrukket under overleppa. Der gjemmer den seg fra verden, slik verden gjemmer seg for den, i håp om at dens eksistens snart skal opphøre uten at noen har lagt merke til den. I mange år levde snusen slik. Vintere kom og vintere gikk, til en dag hvor en liten tass sa; hei, legg der under forhuden min! Her kan du bygge og bo i evig tid. Amen, sa presten. Fem staute bønder fra Øst kom da inn i boden der presten holdt til og spurte om han ikke ville gjøre et veddemål. Jo, det ville han gjerne, sa presten, men det måtte bli i påsken. Og slik gikk det til at Nicky Butt ble far til Keiser Willhelm, hvis tredje butlers grandtante hadde en tobakksplantasje i hagen. Og der kom snusen til verden, en grå og ellers trist regnværs dag i Kairo. Alle kunne straks se at den lille mumrikken hadde mye vilje og sterkt mot, og det ble feiret i åtte lange år etter Jarl Gorlis kalender.

Ikkepedia presenterer...
Ting trøndere ikke klarer seg uten...

Nietzche.jpg
Bart · DDE · Et bilde tå'n Ivers · RBK · Snus · Skinnvæst · Kvite tænnissåkka · Mokasina · Karsk · Sodd · Hoinn
Hainnhoinn i bainn og spainn i ainner hainna.