Spøkelseskladden

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Spøkelseskladden

Spøkelseskladden er en figur i Disneys historier .(og gjenferd av den flytende hollender som ble kuttet i to) Han er kledd i et sort laken, sorte hansker og støvler. Han er mer svart enn en skikkelig stylet heavy-rocker. Han dukker av og til opp i fortellingene om Mikke Mus. Første gang Spøkelseskladden viste seg var i nyere steinalder. Da var han spion for et fiendtlig land beliggende omtrent på samme sted som Russland. Vanligvis legger han igjen et ark med en blekkflekk på der han har begått forbrytelser.

Flosshattforbryteren

Spøkelseskladden er skikkelig jålete.. Han vil gjerne være den farligste forbryteren i Andeby, men det har han liten mulighet til, for plassen er jo opptatt av Onkel Skrue. Denne flosshattforbryteren, som har nasket til seg flere fantasillioner enn noen annen, er det ikke mulig for verken Spøkelseskladden, Svarte-Petter, David Tosken eller B-gjengen å måle forbryterkrefter med.

Mikke Mus er Spøkelseskladdens største fiende

Spøkelseskladden bor og oppholder seg på ukjent sted, men har noen ganger et ærend i Andeby, og da mener han at han like gjerne kan måle krefter med politimester Fix og Mikke Mus igjen. Mikke Mus har fanget Spøkelseskladden en rekke ganger. Bare en gang har han fått fjernet det svarte lakenet. Da viste det seg at han til forveksling lignet på Carl I Hagen. Spøkelseskladden er dyktig til å kle seg ut, og når politiet eller Mikke Mus har fanget han, så forsvinner han raskt. Spøkelseskladden kan hypnotisere fengselsvakter og andre godtroende folk. Dessuten er han like god i fysikk og kjemi som Macgyver, og kommer seg unna fiendene sine på like mange usannsynlige måter som han.