Forskjell mellom versjoner av «Søvn»

Hopp til navigering Hopp til søk
122 byte fjernet ,  7. des. 2009 kl. 20:21
m
Tilbakestilte endring av Wubwub (diskusjon) til siste versjon av Hymie le robot
m (Tilbakestilte endring av Wubwub (diskusjon) til siste versjon av Hymie le robot)
=== Søvnmangel ===
 
Vitenskapelige undersøkelser gjort i Sovjetunionen 1938-42 har bevist at det beste man kan gjøre ved søvnmangel og søvnproblemer er å telle traktorersauer. De påfølgende undersøkelsene på 1940-tallet kom derimot ikke til noen konklusjon når det gjaldt hva sauer med søvnproblemer gjør. En annen måte å få bukt på problemer med søvnmangel er å innta førsteposisjon for søvnfremkallingsovetabletter eller sovesaft. Mange inntar mye sovesaft lørdag kveld for å være sikre på å kunne sove lenge søndag morgen. (Sovesaft kan medføre bivirkninger som ; hoste, hallusinasjoner, kvalme og kalde føter)
 
=== Søvnforstyrrelser ===
 
=== Søvn kan være skadelig over lengre tid ===
SvenskeBritiske undersøkelsesmenn forskere har over en tiårsperiode undersøkt 750.000 dødsfall og kommet til en skremmende konklusjon. Hele 99.95% av disse dødsfallene var personer som sov opptil flere timer pr. døgn.
Den positive delen av denne analysen var at alle disse personene levde helt til de døde.
[[Bilde:Old_&_Young_women.jpg‎|thumb|Eliisa (t.v.), som alltid la seg før halv tolv, og Inkeri Häkkinen (t.h.) som aldri la seg før klokken to. Bildet er tatt på deres 50-årsdag]]
 
=== Skjønnhetssøvn ===
Skjønnhetssøvn skal etter sigende være søvnen man får før klokken 2400. Et finsk forsøk gjort over en femtenårsperiode med de eneggede tvillingene Eliisa og Inkeri Häkkinen viser vesentlige forskjeller. (se bilde)
deletion, oversight, rollback
16 941

redigeringer

Navigasjonsmeny