Spikersuppe

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Hovedingrediensen i spikersuppe, her ulovlig eksportert fra Trønderlag og funnet på Gardermoen Flyplass

Spikersuppe er både hva det høres ut som og en metafor. Spikersuppe er når hybelboere og førsteårsstudenter på videregående lager mat for første gang, og prøvekaninene vet at dette smaker høgg.


Historie[rediger]

Spikersuppen strekker seg helt tilbake til Vietnamkrigen, da amerikanske soldater på frontlinjen lagde kjappe suppemiddager for sine medsoldater. Siden suppen ofte besto av tomme hylser, kulelager, skosåler og spytt, var også dette en av hovedgrunnene til at de tapte krigen. Merkelige dødsfall oppsto ofte etter middagene og når man obduserte likene, fant de fort ut at det var små spiker tilsatt i suppene som smaksforsterkere. Amerikanske nyhetsmedier ble oppfordret til å gi beskjed om at de tapte krigen på grunn av økonomiske og politiske grunner.

Spikersuppe er lite populært i Skandinavia, men metaforen for spikersuppe blir ofte brukt av tenåringer som ikke navngir maten til beboere i kollektiv og internat. Tolkninger for hva det betyr har variert. Noen mener det betyr "spicy suppe"/sterk på smak og ikke for "pingler". Andre mener det bokstavelig for å poengtere faren ved inntak.

En skål ferdig spikersuppe.