Stiftemaskin

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Typisk 1800-talls utgave, med en knott som man skal trykke på.

Stiftemaskinen er et gammelt redskap, som ifølge HusflidenGol allerede var tatt i bruk på midten av 1800-tallet. Da uvisst til hvilket bruk, og sakte men sikkert spredte denne redskapen seg til resten av Norge og havnet, som de fleste unyttige redskaper på et og annet kontor. De tidligste utgavene var av rent metall, malt i en klar farge så man ikke skulle miste den blant blyanter og sokkerkontoret. Man kan fort kjenne igjen en gammel utgave da den som oftes har mistet store deler av lakken. Og kjenner du til eldre utgaver av stiftemaskinen, ønsker riksantikvaren å komme i kontakt med deg[1].

Design[rediger]

Typisk tidlig 1900-talls utgave, laget i morsomme farger og fasonger.

Stiftemaskinen hadde funnet sin plass, på kontoret. Som en nyttig medhjelper for å stifte sammen ark, derfra navnet: stiftemaskin. Enkelte bruker også stiftemaskinen som ett tortureringsredskap, husfliden vil ikke si noe om denne saken.

Bruksommråder[rediger]

Stiftemaskinen brukes stort sett til å kjøre en liten stift laget av metall, gjennom flere plater av tørkede trær og vann. (Om du ønsker å lage disse platene selv er blandingsforholdet 91 % trefiber og 9 % vann) Men etter den store Geek invasjonen i 1990, har man sett at flere og flere bruker stiftemaskinene til å holde øyelokkene åpne. Dette er fordi man vil holde ut flest mulig timer fremfor en datamaskin uten å sovne. I disse tilfellene ser man at stiftemaskinens uendelige muligheter til å benytte stifter i annen farge eller lengde kommer til nytte.

Foreksempel til det årlige, Norgesmesterskapet i Lemen-jakt, brukes 1.5cm stifter. Og når man slakter sauer stifter man en 5cm lang stift rett inn i hodet på sauen slik at den mister alt av følelser i kroppen og kan være i livet mens den blir partert opp i diverse kjøttstykker som serveres på middagsbord rundtom i hele landet.


Det er også vanlig å bruke in stiftemaskin for å "prøve ut en omskjæring" før man tar den. Da trekkes forhuden tilbake og man stifter det man kan fast til penis-skaftet. På denne måten vet man om man vil ha, eller trenger, en omskjæring. Ingen islamske leger stiller seg bak denne bruken av stifte maskinen, men de aller fleste amerikanske leger, gir bistand for å gjøre dette "inngrepet".

I 2012 sies det at et rommskip fyllt med stiftemaskiner vil komme å invadere jorda. Selv om mange stiller seg kritisk til dette, mener S.T.I.F.T-Norge, at dette er en påstand man bør stille seg ukritisk til. "Hva er sjangsen for det sier du?! Jeg har sett dem! De er allerede her! Åpne øya dine!", sier en representant for S.T.I.F.T-Norge til Ikkepedia.


Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.