Styrmann

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

STYRMANN (Nautico Navigare Vindusciculus) Beskrivelse: Meget primitivt dyr i familie med Orangutangen. Ses fortrinnsvis ombord på havgående fartøyer. Kan dog også ses på landjorden; se under vinduskikker. ...


Levemåte[rediger]

Styrmannen liker å oppholde seg så høyt som mulig, da den ikke tåler å oppholde seg i nærheten av andre dyr. Styrmannen er et meget sart dyr, som ikke tåler fysisk arbeide, og hvis han blir utsatt for fysisk anstrengelse, blir han forvandlet til en såkalt utkikk. (Nautico Mobilius Druksutius) Styrmannen tilbringer det meste av sin tid med å titte ut av store glassflater; hva han ser etter, er en av naturens store gåter. Ved mørkets frembrudd får han selskap av ovennevnte utkikk, da styrmannen er ekstremt mørkredd. Ellers en særdeles lite kjekk og omgivelig person.

Forplantning[rediger]

Styrmannen starter sitt liv som styrmanns-aspirant. Denne oppstår ved gjæring i boss-spannet, hvor styrmannen kaster brukte kaffefilter. I løpet av 12 uker vil disse kaffefiltrene omdannes til en styrmanns-aspirant.

Oppvekst[rediger]

Styrmanns-aspiranten affordres ca 3 ganger daglig av hovmesteren (Nautico Jamsesus). De voksne styrmenn lærer nå sine aspiranter å stirre tomt ut i luften i flere timer av gangen. Når aspiranten kan stå stille i flere timer uten å foreta seg noe, betraktes han som klar til innleggelse på en Navigasjonsskole. På denne skolen skal aspiranten oppholde seg i ca 3 år uten å foreta seg noe som helst. Adferd: Styrmannen er et meget showinistisk dyr, som kun tåler selskap av utkikken. Den kjente engelske zoologen Jack T. Ripper har da heller ikke kunnet fremlegge bevis for noen høyere inteligens hos styrmannen.