Suppegjøk

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Suppegjok.jpg

Suppegjøken er en fugl i gjøkfamilien og legger ofte sine egg i andres suppe. Tomatsuppe er den foretrukne suppa for denne arten. Den ser ut til å foretrekke supper med makaroni.

Vi finner likevel at den asiatiske varianten ofte tiltrekkes av Noudlesoup. Vi får da varianten som på norsk heter nudelsuppe med egg. Denne suppete fuglen og også den mindre kjente tremenningen til knehøna, men grunnet en familiekrangen tredje juledag 1992, er det sjelden å se disse to på samme sted.

Man være oppmerksom på at denne fuglen er helt ko-ko i parringstiden! Suppegjøkers habitat: sentralbord. En sannsynlig slektning, hvis status i det unaturlige system imidlertid er usikker, er søplegjøken.

Gjøksuppe[rediger]

Suppegjøken er også en utmerket råvare for suppe.

Siden suppegjøken er en trekkfugl skal den liksom trekkhund aldri kokes. Når du lager gjøksuppe skal den derfor bare trekke langsomt over svak varme.

Øvrige ingredienser er vann, salt, pepper, grønne og røde saker samt litt oregano og hvitost som drysses over den ferdige suppa.

En suppegjøk kan også frityrstekes over svak varme i 19 timer, før den puttes inn i aluminiumsfolie og dyppes 60 ganger i minuttet ned i suppen for å gi fra seg en herlig aroma av suppegjøk.

Soupé-gjøk[rediger]

Dette er en annen skapning som man oftest finner på restauranter. Soupé-gjøken kjennes lettest på sine manglende eller brukne sosiale antenner og fravær av vanlig dannelse. Denne figuren går heller ikke av veien for å legge sine egg i andres reir. Sånn er det bare med den saken - nemlig.

Og hva som menes med reir, kan en jo tenke seg!

Suppegjøken har få naurlige fiender. Foruten kokker utgjør grytulven en trussel for suppegjøken. Ofte gjemmer grytulven seg i bøtter og spann, og ligger i bakhold til suppegjøken lander. Før suppegjøken skjønner hva som har skjedd er den allerede utenfor den smale sti. Norsk supperåd har gjort flere framstøt for å frede suppegjøken. Men så langt har man ønsket å opprettholde en levedyktig stamme av grytulv i Norge.

Sisik, trost og stær synger alle dager, men suppegjøken galer kun i åpningstiden til offentlige kontorer, dette betyr at det er få som faktisk har hørt suppegjøken.

Suppegjøken er spesiellt utbredt i Indre Østfold, nærmere bestemt; Skiptvet, eller Sketve som det heter på dialekt. Vår meget tankespredte grandonkel; Krüüdolph, hedersmann og innehaver av eget lommeapotek, ser det som sin spesielle plikt å ta vare på suppegjøken for kommende generasjoner. Den er forbausende begeistret for Jacobsens Apothekerlakrids. Det latinske navnet er endret til: Hjoekus Poekus Filadijokus suppus gjøkus.