Syden

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Syden
Nasjonalsang: "Rai Rai "
Hovedstad Las Os Drikkas
Største by Las Kjempas.
Innbyggertall ca. 1 628000 (I fellesferien.).
Offisielt innbyggertall 42 000
Offisielle språk Svorsk, Tasta-engelsk, Kløfta-engelsk, Halden-engelsk, Manchestersk,
Selvstendighet Norge har alltid vært selvstendig, men var frem til 1905 var Norge under Sverige & Danmark i en dekkoprasjon.
Statsoverhode Charter-Svein
Statsminister Uklart
Styreform Shortsokrati
Valuta Gærninger (GÆ)
Tidssone Syden-tid
Nasjonaldag Hver dag
Landskode SYD

«Hallo, Norden!»

- Forvirret rockeband på konsert i Syden

«Hallo... Vesten?»

- Det samme bandet på den samme konserten

«Østen?»

- (Se over)

Det er deilig å slappe av etter en tøff dag på jobben

Begrepet syden kan nok virke litt forvirrende og nokså overfladisk for den alminnelige pakketurist. Vi vil derfor dykke ned i dette komplekse intet, og ta deg med på en lærerik reise gjennom sydens tre tidssoner......

Historie[rediger]

Syden er et stort land som ligger i området rundt Middelhavet, sør for Majavatn i Nordland. Syden ble grunnlagt i 1952, da et fly med nordmenn, dansker, svensker og engelskmenn måtte nødlande på den da folketomme øya Mallorca (Uttales mææljoorrka). Mens de ventet på å bli reddet, drakk de seg fulle på flyets tax-free-varer og hadde uhemmet sex. Deres etterkommere spredte seg etter hvert til hele Middelhavs-området, ofte etter å ha padlet seg vil fra Playa del Amigos med sykkelbåt.

Sydenferie ble populært på 60-tallet, da Gerhardsens første regjering innså at Svalbard egentlig var en ganske kald og kjip øy, og så mulighetene for å utvide den allerede eksisterende norske sydenbosetningen – som hadde ekspandert voldsomt etter 50-tallets nødlanding – til flere steder. Det ble derfor opprettet en flytransitt på Gardermoen, som skulle frakte nordmenn sydover. Ettersom Gardermoen lå like ved tettstedene Jessheim og Kløfta, ble det naturlig at innbyggerene her ble prioritert som sydenturister – en tradisjon som har fortsatt til vår tid.

Både Sverige, Danmark og England hadde lignende planer. England prøvde endog å kolonisere den lille øya Ibiza, men ble grisebanket av tre solbrente trøndere som hadde blitt svindlet av en pirattaxisjåfør. Etter dette prøvde England seg på Kreta, men rakk kun å innvadere en bakgate i Agia Napa før de sovnet i rennesteinen. Svenskene opprettet en mindre koloni i samme by, mens danskene innså at ølprisene egentlig var like lave hjemme, og dro til Tyskland.

Syden vokste dramatisk i størrelse på 80- og 90-tallet, og er i dag like omfangsrikt som det gamle Romerriket. I dag blir Syden på Akershus-folkemunne kalt ”Store Romerike”, på grunn av den voksende andelen Lillestrøm og Strømmen-folk som ved hjelp av flytoget har kommet seg tettere på sydentransitten på Gardermoen. Sammen med Jessheim- og Kløfta-innbyggere utgjør disse i dag 68 prosent av alle norske sydenturister.

Politikk og samfunn[rediger]

Syden ble dannet fordi flere statsledere, etter press fra den italienske mafiaen, gikk sammen om en handelsavtale som inbefattet handel med is, parasoller, badehåndklær og piratkopier av fotballskjorter.

Syden var i sin storhetstid et oportunistisk-monarki-diktatur, med innslag av republikk-aktige ting, da eiet av Nord-korea/ sovjet. Nå derimot er de et kommandittselskap som eies 50% av GOOGLE og 50% av Pan Fish gjennom John Fredriksen.

Språk[rediger]

Helt gresk. Heldigvis er det mange som forstår norsk. Dessuten er det aldri langt til nærmeste skandinav som man kan bli kjent med.

Kjappe fakta[rediger]

  • Innbyggertall: omtrent 60% er ca på størelse
  • Valuta & kredittkort: Gærninger (GÆ) 1000 GÆ = 50 nok (innføringen av Euro i mange land har gjort at det ikke er så morsomt lengre)
  • Hovedstad: Les Majorca, more øl (merk også at det er verdens øl-hovedstad, takket være norske tullinger gjennom "Den årlige øl-hovedstad avstemningen".
  • Dyreliv: Rikt dyreliv bestående av noen enkelte fugler og firfirsler. Det er også blitt observert gresshopper og én frosk. Katter og hunder finnes i litt for stor grad, til tider noe aggressive. Perfekt for dyreelskere. Rykter vil ha det til at det også finnes ku og hest i disse traktene.
  • Avstand: ca fire timer med fly. Fra flyplass til hotell ca 20 minutter.
  • Verdt å vite: Nærliggende trafikk kan virke forstyrrende for nattesøvn. Det samme gjelder i grunn anleggsarbeid fra nærliggende hoteller
  • Temperatur: ca 30 grader.
  • Nasjonalrett: Hamburger friterte retter og pizza
  • Kriger: Kun én krig, i 1929, da statene gjennomførte en alle-mot-alle-krigsøvelse. Tre personer døde da USA kom og stappet hamburgere i munnen på sydenboerne for å stoppe krigen.
  • Vanligste kjøkkenredskap: Steikespade til hamburgersteiking. Definisjon av Syden> Temperatur, over 23 grader.

Charterturer, hvor det er minst en troender som har magevaeske og sandaler med hvite sokker. Det er ogsaa innkastere som har en drink i haanden som vil ha deg inn paa forskjellige steder.

Gamle og nye land i Europa som det er all grunn til å vite noe om!
Vi skal være venner med noen, og kanskje krige mot andre en gang.
Trueu.jpg
Albanie · Allemagne · Andorre · Angleterre · Arménie · Azerbaïdjan · Autriche · Belgique · Biélorussie · Bosnie-Herzégovine · Bulgarie · Chypre · Crète · Croatie · Danemark · Dingdongsaker · Écosse · Édmarque · Espagne · Estonie · Finlande · France · Géorgie · Gibraltar · Grèce · Groland . Hongrie · Îles Féroé · Irlande · Irlande du Nord · Islande · Italie · Kosovo · Le Monde · Lettonie · Liechtenstein · Lituanie · Luxembourg · République de Macédoine · Malte · Moldavie · Monaco · Monténégro · Norvège · Orcades · Pays-Bas · Pays de Galles · Pologne · Portugal · République tchèque · Roumanie · Royaume-Uni · Russie · Saint-Marin · Serbie · Sicile · Slovaquie · Slovénie · Suède · Sud · Suisse · Tchécoslovaquie · Timor Leste · Turquie · Ukraine · Union Européenne · URSS · Vatican · Yougoslavie · Øya Sodor
Det er altfor få aksenter i norsk språk, som for eksempel accent aigu og accent grave, for ikke å snakke om accent circumflex.