Tålmodighet

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk
En boks med tålmodighet.

Tålmodighet er en salve som demper aktiviteten i sentralnervesystemet og senker hjerterytmen. Ved å smøre seg med tålmodighet vil man oppleve en følelse av ro, fred og at man har bedre tid til å fullføre det man holder på med. De fleste leger anbefaler tålmodighet for personer som skal delta i eller kommunikasjon med offentlige instanser. Tålmodighet er dødelig i store mengder, ettersom man slapper så godt av at man ikke vil avbryte for å kjøpe mat, gå på toalettet eller skru av kaffetrakteren.

Opprinnelse[rediger]

Tålmodighet framstilles av sevjen fra fikentreet. I India for 2 500 år siden var det vanlig å sitte under fikentrær og meditere. Man ble dermed godt smørt inn med tålmodigheten som rant ned fra barken. Dessverre er tålmodighet en særdeles klissete substans, og mange endte opp med å sitte fast i tålmodigheten mens de langsomt sultet ihjel. På grunn av den avslappende effekten var det ingen av ofrene som anstrengte seg for å rope om hjelp. På 1800-tallet ble tålmodighet klassifisert som et narkotikum, og alle fikentrær i India ble brent i løpet av mindre enn 20 år. Dette førte til en enorm befolkningseksplosjon i årene som fulgte.

Siddharta Guatama fra Nepal er til nå den eneste personen som har overlevd en slik meditasjon. Etter å ha sittet fast under et fikentre i 49 dager, ble han revet løs av en sterkt kokainpåvirket elefant med kjærlighetssorg. Elefanten dro ham med seg til nærmeste landsby, hvor han ble tatt hånd om av den lokale medisinmannen. Han fikk kallenavnet Buddha, som betyr "han som smørte seg med tålmodighet og kom levende fra det". Siden dro han rundt med et omreisende sirkus hvor han fortalte om sine opplevelser under fikentreet.

Bruksområder[rediger]

Selv om tålmodighet er dødelig i store mengder, finnes det også en del situasjoner hvor det er helt nødvendig å smøre seg godt inn med tålmodighet:

  • Alle produkter fra Microsoft leveres med en boks tålmodighet. Ved bruk av operativsystemer fra Microsoft anbefales det at man smører armer og bein inn med tålmodighet tre til fem ganger i timen.
  • Ved opphold i kloster i mer enn tre dager må man smøre seg med tålmodighet i underlivet fire ganger om dagen, i tillegg til når man står opp og når man legger seg, og før og etter toalettbesøk.
  • Alle offentlige kontorer og sykehus i Norge er lovpålagt å ha tålmodighet tilgjengelig for alle besøkende.
  • Fra og med 2020 vil det også bli påbudt å ha en boks med tålmodighet liggende lett tilgjengelig i alle motoriserte kjøretøy. Dette vil også omfatte bussholdeplasser og togstasjoner. Det er forventet at antall klager på dårlige kollektivtrafikktilbud og lange køer vil synke med over 85%.