Telehiv

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Telehiv er et meget farlig virus som hovedsaklig rammer telefonlinjer og veier. De siste årene har viruset mutert, og det smitter nå også til mennesker via telefonrør. Telehiv er skyld i over tretti dødsfall hvert år, bare i Norge. Stoltenberg II-regjeringen har uttalt at de vil sette inn store ressurser i forskning på viruset, men som så mange andre løfter ble også dette brutt.

Telehiv kommer i mange former. Den mest kjente formen ble oppdaget da televerket skulle lage en diagnose for feil på telefonlinjene. Dette ble kalt teleproblemer.

Senere da diagnosen ble utviklet og man fikk inn både virus, trojanere og spåkoner på linjene ble det naturlig nok også funnet ett og annet spøkelse og ånder som gikk igjen. Dette må ikke forveksles med ånden som går, kom og gikk.

Telehiv er også noe vegvesenet bruker om tilstanden på veiene. Telehiv forekommer der man minst aner det og det verste telehivet finner vi om sommeren, når virusets smitte er på sitt verste, grunnet temperaturene.

Grunnen til at det blir kalt telehiv er fordi virusene ble smittet av åndene og når folk dro ut telefonen f.eks ved bytte så slapp virusene løs.

Det er derfor det står advarsel på alle telefoner idag: Må ikke åpnes av uautorisert personell. Dette for å unngå å spre smitten videre.

Så når telefonen ikke fungerer så send en brevdue istedet til feilmeldingen til Telenor. Nærmeste due får du på ditt lokale postkonter, eller på Internett, fortrinnsvis på E-Bay.

Person som ble smittet av telehiv via en telefonkiosk i Oslo. Mannen ble lagt inn på Ullevål Universitetssykehus, men livet sto ikke til å redde.
Det farlige telehiv-viruset, sett gjennom et mikroskop.


Historie[rediger]

Telehiv-viruset ble for første gang oppdaget i 1953, da en rød telefonkiosk sluttet å virke. Forskere mener derimot at viruset ble skapt allerede på 30-tallet, og at det er en av grunnene til krøll på telefonlinjene under andre verdenskrig. Det var den berømte forskeren og legen Jola Sigmond som oppdaget det først. Han begynte straks å studere det nærmere, og han har to ganger fått nobelprisen i medisin for sine studier av telehiv-viruset.

Det første tilfellet hvor en vei hadde pådratt seg viruset var i 1973. Symptomene var like det vanlige viruset, men det rammet altså en vei. (I Aust-Agder.) Norske forskere startet straks opp en forskningsleir ved denne veien, og året etter hadde de funnet opp en kur for "vei-telehiven", noe som var meget oppsiktsvekkende siden man enda ikke hadde noen kur for "vanlig telehiv".

I 1997 begynte en mann i 30-årene å få de samme symptomene som telefoner får ved telehiv-sykdommen. Et legeteam bestående blant annet av Jola Sigmond (han du leste om her oppe) kjørte en telehivtest på ham, bare for sikkerhets skyld, hvor han testet positivt. Dette var urovekkende for det norske folk, siden dette var det første tilfellet hvor et telehiv-virus hadde smittet et menneske. Eksperter fant fort ut at smittekilden var en offentlig telefon utenfor et kjøpesenter i Oslo. Panikk bredte seg ut over det ganske land, og den smittede mannen døde bare en uke senere. Sigmond og de andre legene konstaterte overfor media at viruset hadde mutert, og at det nå smittet fra telefoner til mennesker, men at det ikke hadde mutert så langt som til å smitte mellom mennesker.

Etter dette har det blitt registrert mellom 30 og 40 tilfeller av menneskelig telehiv hvert år, hvorav bare 4% av de smittede overlever sykdommen.


Symptomer[rediger]

Vanlig telehiv[rediger]

Vanlig telehiv, altså det viruset som rammer telefoner, fører med seg følgende symptomer:

 • Krøll: Telefonens ledning slår krøll på seg, hvilket er meget smertefullt for telefonen.
 • Sur summetone: Summetonen til telefonen blir usedvanlig sur, ettersom lydsensorchipen blir gruffetresket av viruset.
 • Trege taster: Tastene blir vanskelige å trykke ned.
 • Feilringing: Telefonen kan komme til å ringe feil i mange tilfeller, grunnet forvirringen og svimmelheten viruset medfører.

Vei-telehiven[rediger]

Vei-telehiven, viruset som smitter til veier, anses i dag som utryddet grunnet den raske oppfinnelsen av medisinen. Symptomene er heller ikke særlig kartlagt, men i Gyldendahls legebok kan vi lese følgende:

 • Krøll: Veien kan komme til å slå krøll på seg, hvilket kan føre til trafikkulykker.
 • Skjeve midtstriper: De gule stripene i midten blir skjeve og/eller bølgete.

Menneske-telehiv[rediger]

Menneske-telehiv, som er viruset som smitter fra telefoner til mennesker, medfører følgende symptomer:

 • Krøll: Den smittede slår krøll på seg, og får derfor vanskeligheter med dagligdagse oppgaver, som støvsuging, spising og å gå.
 • Hårtap: Viruset lager bol i hårsekkene til den smittede, og får håret til å falle av.
 • Snorking: I enkelte tilfeller legger viruset reir i den smittedes drøvel, hvilket kan føre til høylytt snorking, både om dagen og om natten.
 • Oppsvulmet tunge: Tungen svulmer opp til det tidobbelte, og dette svekker taleevnen til den smittede.
 • Død: Det siste symptomet i sykdomsforløpet er død. En død som skjer langsomt og smertefullt er enden på... Alt!
Advarsel

Ikke bruk Ikkepedia som konsultasjon ved en sykdom. Dersom du faktisk er syk, går du til legen og betaler i dyre dommer for å høre "Du er syk!"