Telemark (fylke)

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Telemark er et fylke i Kongeriket Norge som ligger på Østlandet. Om sommeren blir det glovarmt der. Terrenget mellom Bamble og Seljord er det kjedeligste i hele Norge, ja, verre enn Akershus.

Dialekt[rediger]

Dialekten i Vesttelemark er overraskende fin hvis du har hørt den Midttelemarkse. Den er så stygg og fæl at du kjenner ett sterkt behov for hørselvern.

Særlig den i Bø er skrekkelig, hvis du ser en dame i femti- sekstiåra er det bare å springe så fort du kan i en annen retning. Hvis ikke kommer du mest sannsynlig til å få varig tinnitus ut livet. Det er damene i femsti-sekstiåra som snakker aller verst. Ellers i fylket er det for det meste en slags variant av Osloisk.

Mennskene[rediger]

De i Grenlandsområdet er veldig lett å fornærme. Det skal ikke mer til enn å si at du har handlet i en butikk i Porsgrunn til at du blir utstøtt av de fra Skien. Du må heller ikke finne på å si "Skien" rett frem, da får du nok en på trynet av en hvilken som helst Skienborger. De vil ha deg til å si "Skeen".

Vesttelemarkingene hater å skryte, men hvis du sier noe feil, som å kalle noen en formingslærer i stede for "faglærar i veving", da får du virkelig en på trynet, enda verre en Grenlenderene.

Midt-Telemarkinger er enten brautende (for det meste damer i femti-sekstiåra, men de finnes unntak, det er noen andre og) eller stille som bare det. En ting de har tilfelles er at alle er veldig patriotisk og naive.

Merk:: Denne artikkelen har ikke blitt redigert på 80 dager. Den vil derfor bli vurdert slettet.