The Julekalender

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk

« Shit! it's på Norsk!! »

- Hansi The julekalender

« De e bærre lækkerrt! »

- Olaf Sand The julekalender

«I Molde e I i julekalendern din»

- Oddvar Brå om Moldemodifikasjon

The Julekalender er en asiatisk såpeserie, som omhandler livet på en gård litt utenfor lofoten. Serien har gått hver dag de siste 86 årene, og har blitt kåret til verdens lengste serie.

Oppbygging

Som såpeserier flest er temaene den omhandler som oftest sex, utroskap, vold, kriminalitet og enda mer sex. Den avslutter som regel med noe superspennende som ingen kunne forvente, slik at man må få med seg neste episode.

Historikk

Serien dukket opp som en idé av MacGyver og The Travellin' Strawberries på et nachspiel en gang på 1920-tallet. Planen var å oppholde verdens befolkning med serien, men kom på etter fjerde sesong at de alt hadde verdensherredømme. I alle fall MacGyver, for han ditchet The Travellin' Strawberries like etterpå. TV2 har stått for produseringen.

Handling

Serien handler om tre nisser, ei potetwoman, en Nåsså (griser fra hundremeterskogen), en bonde, en bussinessmann og hunden Kvikk Sand. Altså sex, drugs and rock'n roll!


Sosiale virkninger

The Julekalender regnes nok som tidenes mest provoserende TV-serie. Likevel har den omtrent 16 millioner seere hver dag, verden over. Eksperter vil også legge skylden til all fattigdom, krig og elendighet i verden på serien, men skaper og hovedrolleinnehaver MacGyver, nekter og sier serien kun foresaker global oppvarming.