Tibetian, Yffulf, Taf and a hungarian Karska

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Tibetian, Yffulf, Taf and a Hungarian Karska er verdens mest sjeldne katt, også kalt Tytahk. Katten er en blanding mellom en tibetansk sabelkatt, yffulf, og en ungarsk Karske (som er et medlem av Karskabrødrene). Tibetian, Yffulf, Taf and a hungarian Karska stammer opprinnelig fra Afrika men kom til Norge under den andre verdenskrig. Da levde den i ganske dårlige forhold, nazisoldater i Norge torturerte dem og fikk dem til å tisse i en kopp/bøtte. De brukte tisset som et torturvåpen mot uskyldige folk under krigen. Etter krigen har de levd ganske fredelig i Norge; De fleste er eiet av privatpersoner med masse penger. De har et godt liv med disse eierne.

History Channel[rediger]

Tibetian, Yffulf, Taf and a hungarian Karska, verden mest sjeldne katt, det er mange forskninger som viser til dette. Men den som kanskje er mest interessant, er den History Channel gjorde i 2008. De fant ut at det var mindre enn hundre Tibetian, Yffulf, Taf and a hungarian Karskakatter igjen. Men det var ikke alt: De fant også ut at den var betraktet som en gud i Afrika. Det er kanskje ikke så rart at denne katten kan bli misforstått som en gud, når den kan veie over 50 tonn. Afrikanerne pleide faktisk å bære rundt på disse tunge skapningene på store bårer. Dette var ikke en lett jobb siden det trengtes sånn ca. 10 personer per tonn. En annen ting de fant ut om disse kattene var at tisset var så etsene at det kunne drepe noen som bare var i nærheten. Tisset til katten gjør at den blir betraktet som en av verdens mest farlige dyr.

Kina[rediger]

Tibetisk yffluf taf er en katterase som har levd fredelig med buddhistmunker oppe i fjellene i Tibet over flere hundre år. Der han den utviklet seg utenom resten av katterasene og er helt fredelig og vil helst bare ligge å sove.