Tore Tang

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Tore Tang er en tidligere spellemann som bor i Stavanger. Fra gammelt av sies det at hele byen kjenner ham. Både opphav og fødselsdag er ukjent, og hvor han kommer fra vet bare han. Dette bidrar til å gjøre Tore Tang til en av vestlandets mest myteomspunnede personer.

Karriere og privatliv[rediger]

Svært lite er kjent om Tore Tangs tidlige liv. Han ble trolig født på 1920-tallet, og hadde ingen venner i barndommen. Han er ugift og har ingen kjente barn. Tore Tang var spellemann i hele sitt yrkesaktive liv. Selv om han har lagt opp, er han fortsatt velkjent i byen. Utseende hans tiltrekker seg mye oppmerksomhet, men fører også til at andre ikke aksepterer ham. Han har en sparsom levemåte, noe som hjelper folk i Stavanger med å leve seg inn i ham.

Tore Tang er kristen, og tror han kommer til å få et rolig liv sammen med Jesus etter døden.

Diett[rediger]

Dietten til Tore Tang består av av gammelt brød og vann (supplert med store mengder øl, vin og sprit), noe som har høstet mye hyllest fra treningsfanatist Grete Roede, samt mye kritikk fra Norges fremste helseeksperter. Støttespillere som Roede påpeker vitenskapelig beviste tilfeller av vektnedgang på denne dietten, og hevder at den trolig står bak Tangs lave vekt.

Eyvind Hellstrøm er i spissen av opposisjonen. Han mener den er for næringstom og smakløs til å kunne entre en hellig menneskemage via smaksløkene og spiserøret. Han viser også til en hel haug med barnebarn som alle heller vil ha godteri. Det at de heller vil ha godteri understreker hvor smakløst det er, for alle barnebarn vet hvor smakløst bare godteri er, og når de heller vil ha det, vet man at de ikke kan fordra denne meningsløse dietten.

Mange helseeksperter hevder at Tore Tangs diett har gitt ham skjørbuk, noe som forklarer hvorfor tennene hans har falt ut (og dette hjelper jo ikke på utseendet hans). De mistenker også at hans høye alkoholinntak forverrer tilstanden.

Konspirasjonsteorier hevder at Tang har lagt om kosten helt og nå lever av gammelt fostervann, kor han får det fra, veit bare han.

Politikk[rediger]

Tore Tang er alkoholiker og en kjent som en pionér i motstanden mot avholdssaken.

I populærkultur[rediger]

Morten Abel har skrevet en velkjent biografi om Tore Tang.Denne artikkelen vil bli skrevet ut i tre eksemplarer til bruk som
fôr til elger med mindre du hjelper oss med å utvide den.

Redd artikkelen fra elgen!


Kilde[rediger]