Trøndelag (fylke)

Fra Ikkepedia
(Omdirigert fra Trøndelag)
Hopp til navigering Hopp til søk
I Trøndelag må utenforstående læres til å snakke lokal dialekt. Nidelven får haken til å flyte bedre. Inntil videre får du ikke se Skavlan.

Trøndelag, eller på trøndersk Trøinnjdelag, er ein norsk uavhengig koloni som før var delt i to regionar - Nord og Sød, som vi reknar som norsk heimland. Vi nordmenn tenkjer at Trøndelag alltid har vore norsk land, med det har det ikkje. I Trøndelag er det 5 hus, så det bor i alle fall 5 personer der. Det kan hende det et flere under bakken, men de er mørke så når det er masse jord der kan du ikke se dem.

Når du passerer gjennom Trøndelag kan du se rotter langs med veien imellom palmetrærne. De er veldig mye større enn rottene i Østfold, og dette bruker å skremme vekk mye av turistene om sommeren. Folk kjører heller gjennom Polen og Afrika for å slippe å kjøre gjennom Trøndelag.

Geografi[rediger]

I lange tider har det som er Noreg, slik vi kjenner det i dag, vore delt i tre statar: Sameland, Trøndelag og vikingland (Norig) Det er Trønderlag-delen vi skal sjå nærare på.

Oppstandelse og fortsettelse[rediger]

Trønder-slækta vart starta av den fyrste trønderen. Ingen veit namnet på han, men det kan ha vore Trønd. Han hadde den største barten i si samtid. Han var den einaste i verda som gjekk rundt med skinnvest òg. Frå han spreidde slækta seg ut over landskapet, og etter kort tid hadde dei folka heile Trøndelag. Trønderar vart på denne tida sett på som «mennskets kaniner». Ingen skjøna omfanget av kor farlige denne spreidinga var då. Den fyrste som gav noko som helst teikn på at dette kunne vera farlig var Roar. Men det vart berre sett på som dommedagsprofetiar.

Hovudstad[rediger]

Fylkessentrumet er Trondheim, og det er diskutert kvifor det er så vanskelig å finna fram dit, jamvel om den geografiske posisjonen er kjend. Éin måte er å ta båt innover i fjorden, og det inneber nydelig trøndelagsnatur. Det er ikkje moglig å finna byen ved hjelp av E6, sidan han stoppar i Oppdal og startar på nytt i Steinkjer, men det finst ein delvis løynd veg som ein kan ta frå Hemne, gjennom Orkanger og deretter Børsa. Dette inneber tre ferjer, eller symjing over trønderfjordane, som er fulle av Giske-fisk, og Hitra-pirajaer. Dette er ikkje tilrådd, ettersom disse blodtørste ondskapsfulle fiskane et hud og drikk blod, sannsynligvis fordi fjordane er fulle av dumpa Munkholm utgått på dato. Dumpinga kjem av at trønderar stort sett helst likar 96 prosent, og ikkje 0 prosent.


Det kjære og langstrakte landet vårt har mange kommuner du aldri har hørt om.
Det er fortsatt altfor mange til å få plass i tabellen, så du får greie deg med dem som ligger i Trøndelag.

Kommuner i Trøndelag fylke

Agdenes · Bjugn · Flatanger · Fosnes · Frosta · Frøya · Grong · Hemne · Hitra · Holtålen · Høylandet · Inderøy · Indre Fosen · Klæbu · Leka · Levanger · Lierne · Malvik · Meldal · Melhus · Meråker · Midtre Gauldal · Namdalseid · Namsos · Namsskogan · Nærøy · Oppdal · Orkdal · Osen · Overhalla · Rennebu · Rindal · Roan · Røros · Røyrvik · Selbu · Skaun · Snillfjord · Snåsa · Steinkjer · Stjørdal · Trondheim · Tydal · Verdal · Verran · Vikna · Ørland · Åfjord
Dagens fylker:
Akershus · Aust-Agder · Buskerud · Finnmark · Hedmark · Hordaland · Møre og Romsdal · Nordland · Oppland · Oslo · Rogaland · Sogn og Fjordane · Telemark · Troms · Trøndelag · Vest-Agder · Vestfold · Østfold

Territorier:
Gokk · Kontinentalsokkelen · Jan Mayen · Svalbard

Tidligere fylker:
Bergen · Nord-Trøndelag · Sør-Trøndelag