Troll

Fra Ikkepedia
Gå til: navigasjon, søk


Giovanni Boccaccios mesterverk Decameronen er skrevet av en som levde under svartedauden, og rammefortellingen handler om en gruppe mennesker som flykter fra pesten. Torill Thorstad Hauger har skrevet boka Det kom et skip til Bjørgvin i 1349 (utgitt 1980). Romanen bygger på sagnet om Jostedalsrypa og skildrer unge menneskers møte med pesten. Alfred Hauges Utstein kloster-trilogi er fra denne perioden og kulminerer med at «broder Mortem» avlegger klosteret en visitt. Æsjlamske demonstranter utenfor stortinget

Troll[rediger]

Troll er en humanoid som finnes i norsk natur. Dyret kjennetegnes med dårlig stedsans, store utvekster, ond ånde og kan bli gamle. Grunnet stor jakt på troll i middelalder er dyret idag meget sky og de fleste oppfatter troll som et mytisk dyr på linje med enhjørning griff. Asbjørnsen og Moe var de første som kunne dokumentere trolls eksistens i Norge og viste klart at de så sent som 1840 årene fremdeles var ganske utbredt. Den norske dokumentarfilmen Trolljegeren viser klart at Staten er klar over Trollets eksistens og fare i det moderne samfunn. Troll blir brukt idag til å skremme små barn og som turist vennlig folkklore,

Troll Metafor[rediger]

Troll er av mange betegnet som Kvinnelig ektefelle. Vanligvis lite attraktiv og temmelig usympatisk. Ifølge gifte menn står trollet med kjevla klar når mannen kommer hjem fra korøving. Flo Cap (Andys kone) regnes som alle trolls mor. I en Elisabeth Taylor-film hevdes det at det kan temmes, mens nettopp 'Elisabeth Taylor' er det beste beviset på at dette ikke lar seg gjøre.

Norsk bilproduksjon[rediger]

Ga på 50-tallet navnet til både starten og slutten på norsk bilproduksjon. Navnet i seg selv var hovedgrunnen til det. Ingen ville kjøre noe som hadde store vorter, dårlig ånde og dårlig retningssans.

Amerikansk fotball[rediger]

VIF Trolls spiller amerikansk fotball på «elitenivå» i Norge. Dette er en klubb bestående av trollmenn, dette er da grunnen til navnet VIF Trolls. For å bli medlem av klubben må man være minst 25% troll og kan ikke være avl etter heks.