Tungtvann

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Thumb

«Er det liksom tyngre enn vanlig vann?»

- Blondine om Tungtvann

Konstruksjon[rediger]

Tungtvann (D2O), eller dideuteriumoksygen, er et av planetens vanligste ressurser. Tungtvann består av dipole molekyler med Deuterium som erstatter for Hydrogen. Siden tungtvann er en alkyd vil den faktisk være lettere enn gudvann (H2O), noe som gjør at den blir lettere å transportere og egner seg bedre i drikke og som varmeleder. Ettersom at tungtvann har ekstremt høyt supply i forhold til demand er det gudvann som blir regnet som verdifullt, noe som gjør at tungtvann har blitt kraftig undervurdert i sin funksjon som livnærer. Forholdet mellom H2O og D2O i havet er ca 0,0001% H2O til 99,9999%.


Bruk[rediger]

Tungtvann er den ressursen som det finnes mest av på jorden og som er viktigst for at liv skal kunne bestå. Siden tungtvann egentlig er et giftig stoff blir det tilsatt store mengder med uran, thorium og radonløsninger for å balansere ut den basiske pH verdien som ligger rundt 21,3 til vanlig. Bidragsytere som sellafield og tjernobyl har og gjør et viktig arbeid for å holde tungtvann sunt, næringsrikt og ugiftig. Balansestoffer må som regel blandes ut i et forhold på 10:1 for at tungtvann skal få ønsket effekt.


Gud i en dråpe[rediger]

I de siste årene er H2O, eller gudvann, blitt ekstremt populært. Grunnen er at såkalt gudvann inneholder en større fordeling av H2O enn D2O. Religiøse fanatikere hevder at H2O molekylet er en representasjon av Gud fordi man finner H2O så å si i alt levende. Selv om D2O også finnes i alt levende er det nemlig den spesielle formen på H2O molekylet. Siden Deuterium har for mange nøytroner blir formen på D2O molekylet misformet i forhold til H2O molekylet som er en tegning av Gud. Jesuitter, og spesielt mormoner anser formen på H2O som hellig.